Snookerin maailmanmestari lopettaa uransa vakavien terveyshuolien vuoksi – "En haluaisi sellaiseen operaatioon"

Vuonna 2002 snookerin maailmanmestaruuden voittanut Peter Ebdon, 49, ilmoitti torstaina lopettavansa ammattilaisuransa.

Ebdon kertoi lopettamisen syyksi kroonisen niskavamman; hän haluaa lopettaa pelaamisen ennen kuin joutuisi selkäleikkaukseen.

– Kävin seitsemän viikkoa sitten magneettikuvauksessa, jossa niskastani löytyi merkittävää kulumaa. Jotkut nikamat ovat heikentyneet, ja olen kärsinyt kivuista joulusta asti. Kaksi nikamaa pitäisi uusia, enkä haluaisi sellaiseen operatioon, koska jos se menee pieleen, saatan olla pyörätuolissa koko loppuelämäni, Ebdon kertoi BBC:n mukaan.

– Riskit ovat liian suuret. Minulle kerrottiin, ettei leikkauksesta ole välttämättä apua. Se saattaisi auttaa, mutta tilanne saattaisi myös mennä huonommaksi, ja joutuisin todennäköisesti uuteen leikkaukseen.

– Mutta jos en mene operaatioon, en voi pelata enää snookeria, koska se aiheuttaa painetta niskaani. Joten niin surullista kuin se onkin, tämä on minun osaltani tässä. Tällä hetkellä voin kuitenkin kävellä ja puhua, ja kivut ovat hieman hellittäneet.

Ebdon kruunattiin maailmanmestariksi lähes päivälleen 18 vuotta sitten. Hän löi vuoden 2002 MM-finaalissa Stephen Hendryn, joka pelasi tuolloin uransa viimeiseksi jääneessä, yhdeksännessä MM-finaalissa. Hendry voitti finaaleistaan ennätykselliset seitsemän, mutta vuonna 2002 Ebdon vei finaalin nimiinsä katkaisufreimin päätteeksi 18–17.

Ebdon pelasi MM-finaalissa myös 1996 ja 2006, mutta hävisi tuolloin Hendrylle ja Graeme Dottille. MM-tittelin lisäksi Ebdon voitti urallaan myös toisen suurturnauksen, UK Championshipin vuonna 2006. Kaikkiaan Ebdon voitti yhdeksän rankingturnausta.

Lue myös:

    Uusimmat