Snapchat-riippuvuus vei 19-vuotiaan naisen toimintakyvyn – ei kestänyt katsoa itseään ilman filttereitä: "Eristäydyin muista täysin"

Itsetunto kohdalleen 6:12
Videolla keskustellaan itsetunnosta.

Teinityttö kertoi jääneensä niin pahasti koukkuun Snapchatiin, ettei hän enää päässyt ylös sängystä.

Isossa-Britanniassa asuva 19-vuotias Maisie Hazelwood latasi Snapchat-sovelluksen kännykkäänsä viime vuoden helmikuussa. Pian hän huomasi ottavansa enemmän selfieitä kuin yleensä. Hän lisäili kuviin filttereitä, koska hän koki näyttävänsä niiden ansiosta paremmalta kuvissa. Pikkuhiljaa hän etääntyi siitä, miltä oikeasti näytti.

– Eniten pidin silmäripsiäni pidentävästä filteristä, jonka myötä näytti myös siltä kuin minulla olisi ollut nenälävistys. Suodatin sai kasvoni näyttämään virheettömiltä, yhtäkään pisamaa tai kauneusvirhettä ei näkynyt! Maisie kertoo Daily Mail -sivustolle.

Inhosi ulkomuotoaan syvästi

Kun Maisie oli käyttänyt Snapchatia kahdeksan kuukautta, se lakkasi yllättäen toimimasta. Maisie ei voinutkaan enää ottaa filttereillä muokattuja kuvia.

Tästä seurasi se, että hän ei enää kestänyt katsoa muokkaamattomia kuviaan. Riippuvuus paranneltuun ulkonäköön oli äitynyt jo niin pahaksi.

Nuori nainen inhosi omaa muokkaamatonta ulkomuotoaan niin paljon, että hän ei kyennyt enää nousemaan sängystä. Peiliin katsominen oli mahdotonta.

– Eristäydyin muista täysin enkä halunnut kenenkään näkevän minua. Ajattelin, että ihmiset nauraisivat minulle, koska näytin oikeasti rumemmalta kuin Snapchat-kuvissa, Maisie myöntää.

Maisie kertoo, ettei hän enää filtteririippuvuuden myötä tunnistanut kasvojaan ilman niitä. Hän ei olisi ikinä uskonut, että sovelluksen käyttö saisi aikaan jotain tällaista.

– En huomannut riippuvuuttani ennen kuin perheeni pyysi minua lähettämään itsestäni tuoreita kuvia. Minulla ei ollut yhtään sellaista kuvaa, joissa ei ollut filttereitä.

Snapchatin poistaminen helpotti

Nuori nainen päätti ottaa tilanteen jälleen haltuun ja poisti sovelluksen. Hän pakotti itsensä ottamaan kuvat jatkossa kännykän omalla kameralla – ilman kuvanmuokkaustoimintoja.

Alku oli vaikea, mutta vieroittautuminen tepsi. Maisie kykeni jälleen lähtemään ulos.

Nyt Maisie ei ole liki vuoteen ottanut yhtään suodattimilla muokattua kuvaa. Kuvia hän ottaa toki edelleen, mutta vain kännykän omalla kameralla.

– Vaikka täydellisen kuvan löytämiseksi pitäisi ottaa 200 kuvaa, onnistun lopulta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maisie haluaa muistuttaa muita tärkeästä asiasta.

– Haluan, että ihmiset eivät kadota luonnollista kauneuttaan filtterien maailmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja