Smash: Nyt sukelletaan Broadway-musikaalien kulissien taakse!

Steven Spielbergin tuottama uutuussarja Smash AVAlla 22.8. klo 21 alkaen.

Smash on draamakomedia Broadway-maailman kiehtovista kulisseista. Steven Spielbergin ideoiman ja tuottaman sarjan pääosarooleissa nähdään mm. Debra Messing, Anjelica Huston, Jack Davenport sekä nimekkäitä Broadway-lahjakkuuksia, jotka vastaavat sarjan upeista lauluesityksistä. Smash AVAlla keskiviikkoisin 22.8. klo 21 alkaen.

Yhdysvalloissa NBC-kanavalla tänä keväänä katsojatilastoja hallinnut Smash on Steven Spielbergin uusin taidonnäyte laadukkaasta draamasta. Spielberg ideoi Broadwaylle sijoittuvaa sarjaa vuosia, sillä häntä kiehtoi musikaalien kulissien takainen maailma.

– Koreografit taistelevat käsikirjoittajien kanssa, näyttelijät kilpailevat rooleista toistensa kanssa. Tästä sekoituksesta syntyy tulisia yhteenottoja, mistä puolestaan syntyy hyvää televisiota ja draamaa. Piste, Spielberg on kuvannut sarjan syntyprosessia NBC:lle.

Kenestä Marilyn Monroe?

Smashin tarinan keskiössä on musikaali Marilyn Monroesta, jota aletaan sarjan alussa suunnitella ja tuottaa. Musikaalia säveltävät ystävykset Julia (Debra Messing; Will & Grace) ja Tom (Tony-ehdokas Christian Borle), joiden molempien henkilökohtainen elämä kuitenkin häiritsee luomisprosessia. Julialla on aviomiehensä kanssa meneillään adoptioprojekti, joka kuitenkin uhkaa kariutua.

Musikaalia tuottaa voimanainen Eileen (Oscar-voittaja Anjelica Huston; The Royal Tenenbaums), jolla on vahvat mielipiteet ja oma tahto. Eileenin aisaparina toimii brittiläisohjaaja Derek (Jack Davenport; Paritellen, Pirates of the Caribbean). Hän on lahjakas työssään, mutta lipevä olemukseltaan ja havittelee näyttelijättäriltä intohimoa muuallakin kuin esiintymislavalla.

Pääosaroolista Marilyninä taistelee kaksi hyvin erilaista nuorta naista. Ivy (Megan Hilty) on itsevarma ja ylimielinen konkari, joka on varma että Marilynin rooli on hänelle pedattu. Ja hän on valmis tekemään kaikkensa, jotta saa haluamansa. Karen (American Idol -kakkonen Katharine McPhee) puolestaan on kiltti ja epävarma aloitteleva tähdenalku. Mutta onko hän valmis uhraamaan parisuhteensa unelmansa vuoksi? Ja onko hän ylipäänsä liian nöyrä kirkkaimmaksi tähdeksi, kun muut vain tallovat hänet alleen?

Musiikki pääosassa!

Sarjassa kuullaan täysin uutta, sarjaa varten sävellettyä musiikkia, jonka takaa löytyvät Tony- ja Grammy-palkitut Marc Shaiman ja Scott Wittman. Smash tempaa mukaansa loistavien laulu- ja tanssiesitysten lisäksi koukuttavalla ihmissuhdedraamalla, jonka käsikirjoituksesta vastaa mm. arvostettu Broadway- ja tv-käsikirjoittaja Theresa Rebeck. NBC on tilannut Smashista jo toisen tuotantokauden.

Smash keskiviikkoisin klo 21.

Osallistu Smash-kilpailuun: Voita musikaaliliput!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja