SM-liigasta tuttu suomalaisyllättäjä keräsi ensimmäisen NHL-pisteensä

NHL-joukkue San Jose Sharks kukisti Calgary Flamesin vieraskaukalossa lukemin 4–1. NHL:ssä hiljattain debytoinut suomalaispuolustaja Santeri Hatakka saalisti ottelussa ensimmäisen NHL-pisteensä.

Ottelu oli lukemiin nähden tiukka. Maalinteon aloitti Sharks vasta toisessa erässä Alexandr Barabanovin osumalla. Puoli minuuttia myöhemmin Flamesin Andrew Mangiapane tasoitti ottelun survomalla kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Hatakka antoi avaussyötön laitaan, josta Sharks-kippari Logan Couture hieman onnekkaasti laukoi kiekon Flames-pelaajan mailan kautta ohi hölmistyneen Jacob Markströmin.

Suomalaisen alustama maali jäi ottelun ratkaisevaksi, sillä Sharks viimeisteli kaksi viimeistä maalia tyhjään verkkoon.

Hatakka, 20, on nyt pelannut neljä ottelua Sharks-miehistössä. Viime kaudella hänet nähtiin SM-liigassa Ilveksen riveissä sekä Leijonien alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

Katso Hatakan alustama onnekas voittomaali alla olevasta twiitistä.