SM-liigassa rajuja tukkapöllyjä: HIFK kurnutti Pelicansia, TPS:lle hävytön tappio

KalPa tekee 9-1 maalin 1:05

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua.

Illan herkkupala käytiin Helsingissä, missä sarjakutonen HIFK pöllytti pahemman kerran sarjakolmosta Pelicansia.

HIFK johti taistoa avauserän jälkeen 2–1. Lisää tuli tauon jälkeen, kun Iiro Pakarinen iski illan toisen ja kolmannen maalinsa.

Eikä siinä vielä kaikki. Isäntien johto kasvoi entisestään kolmannessa erässä, kun Julius Nättinen naulasi kaksi osumaa.

HIFK oli lopulta parempi lukemin 6–1.

Pelicans ja HIFK taistelevat samoista sijoista Kärppien ja Jukureiden kanssa. Kärpät otti keskiviikon kierrokselta 5–1-murskavoiton SaiPasta.

Illan tulokset eivät muuttaneet asetelmia sijoilla 3.–6. Pelicans on yhä kolmantena, mutta se on nyt tasapisteissä Kärppien kanssa (97 pinnaa). Jukurit on viidentenä (94) ja HIFK kuudentena (93).

Pelicans kohtaa torstaina Tapparan, kun taas HIFK ja Kärpät iskevät yhteen perjantain Hockey Night -ottelussa (MTV3).

Kierroksen hävyttömimmät murskajaiset nähtiin Kuopiossa, kun samoista sijoista taistelevat KalPa ja TPS iskivät yhteen. KalPa oli vaatimattomasti parempi lukemin 9–1.

KalPa johti taistoa jo kahden erän jälkeen 7–1. Isäntien tahti ei hidastunut myöskään kolmannessa erässä.

Jesper Mattila ja Filip Westerlund kun lisäsivät KalPan etumatkaa.

KalPa on sarjassa sijalla kahdeksan ja TPS sijalla yhdeksän. KalPa repäisi nyt viiden pisteen kaulan TPS:ään nähden.