SM-liigan siirtoruletista pamahti kutkuttava kulissitieto

SHL-seura Luulajan urheilupomo kertoo uskovansa, että Suomesta on liikahtamassa pelaajia ulospäin vielä siirtorajalla, eikä välttämättä pelkästään alakerrasta.

Ruotsalaissivusto HockeyNews siteeraa Luulajan Stefan Nilssonin haastattelua, jonka hän on antanut NSD:lle.

Luulajalla on ollut haku päällä pidemmän aikaa, mutta sopivia pelaajia ei ole löytynyt. Joukkue on SHL:ssä kahdeksantena, melko turvallisesti matkalla pudotuspeleihin. 

Nilssonin mukaan pelaajamarkkinoilla tapahtuva kuhina vaikeuttaa rekrytointia. Monet eurooppalaisseurat hakevat nyt vahvistuksia. Luulaja oli aiemmin suomalaishyökkääjä Mikael Ruohomaan perässä, mutta MoDon jättänyt Ruohomaa meni Frölundaan.

Nyt katseet ovat Nilssonin mukaan kääntymässä SM-liigaan. 

– Osa suomalaisseuroista on jo vapauttanut pelaajia, ja näyttää siltä, että lisää saattaa olla liikkeellä.

Pahnan pohjalta SaiPa ja HPK ovat tyhjennelleet pajatsoaan. Kumpikin seura luopui pelaajista myös SM-liigan sisällä. Sarjan sisäisten siirtojen takaraja umpeutui tammikuun lopussa.

Esimerkiksi Vaasan Sportin urheilujohtaja Herkko Koski sanoi MTV:lle tammikuun lopussa, että ulosmyyntiä voi tapahtua vielä helmikuun siirtorajalla.

Luulajan Nilsson kuitenkin paljastaa Suomen markkinasta yllättävän tiedon: kaloja voi olla vapaana myös pudotuspelijoukkueissa.

– Ei vain pohjajoukkueista, vaan myös joistakin muista, Nilsson sanoi NSD:lle HockeyNewsin mukaan.

SM-liigan kansainvälinen siirtoraja umpeutuu 15. helmikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat