SM-liigan kohutyhjentäjältä pelaajamyyntejä koskeva päätös

Viime keväänä kaikki parhaat pelaajansa myynyt Vaasan Sport kokoustaa tämän kauden mahdollisista taloustoimista ensi viikolla. Urheilujohtaja Herkko Kosken mukaan yhdeltä osin vaasalaisten pelaajakauppa pysyy tänä keväänä suljettuna.

Sport on SM-liigan runkosarjassa sijalla 12. Sillä on runkosarjaa pelaamatta 16 ottelua. Matkaa pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä viisi pistettä, mutta edellä olevista joukkueista Ässillä, KooKoolla ja KalPalla on vähemmän otteluita vyöllään.

Liigan sisäisten pelaajasiirtojen aikaikkuna sulkeutuu tammikuun lopussa, eli ensi viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 

Sportin urheilujohtajan Herkko Kosken mukaan Sport ei aio tehdä talousliikkeitä sarjan sisällä, eli joukkueesta ei liiku pelaajia muihin Liiga-seuroihin tänä keväänä. 

– Ei ole tulossa (pelaajamyyntejä Liiga-seuroihin). Seuraava palaveri urheilun johtoryhmän kanssa on maanantaina. Meille se 15. helmikuuta on merkityksellinen takaraja. 

Helmikuun puolivälissä umpeutuu toinen siirtoraja, jonka puitteissa pelaajia on mahdollista siirtää ulkomaan sarjoihin. Kahden siirtorajan malli on tuore muutos. Vielä viime keväänä kaikki pelaajaliikenne suljettiin samana takarajapäivänä 15. helmikuuta. 

Seuraavat pari viikkoa määrittävät sen, tekeekö seura säästöratkaisuja ulkomaiden suuntaan. Tässä vaiheessa päätöstä tästä ei kuitenkaan vielä ole.

– Pitää olla realistinen. En ole koko pajatsoa tyhjentämässä, mutta jos on pelaaja, jonka sopimus on päättymässä ja jollakin on kiinnostusta, niin sitten käydään homma läpi.

Sport on SM-liigataipaleensa aikana ollut keväällä useimmiten myyjän roolissa. Tällä kertaa liikettä voi tapahtua vielä toiseenkin suuntaan, mikäli tilanne on otollinen.

– Jos on sellainen pelaaja, joka olisi tulossa ensi kaudellekin pelaamaan, niin se voisi olla mahdollinen kuvio. Ei sellaista ruveta kuitenkaan pakottamaan, varsinkaan, kun ei tiedetä, että miten meidän tuossa käy. Jos pleijaripaikka olisi saletissa, niin tilanne olisi erilainen, Koski pohtii mahdollisia vahvistuksia.

Keväällä 2023 Sport tyhjensi rosterinsa totaalisesti. Seura ilmoitti 12 ottelua ennen runkosarjan loppua myyvänsä pelaajia taloustilanteensa turvaamiseksi. 

Joukkueen ratkaisu kohahdutti, sillä matkaa pudotuspeliviivaan oli vain yhdeksän pistettä. Muun muassa maalivahti Niko Hovinen ja puolustaja Shaun Heshka siirtyivät tuolloin toiseen SM-liigaseuraan.

Jukurit kunnioitti upeasti seurahistorian suurmiestä – näin Risto Dufvaa juhlittiin 2:48
Jukurit kunnioitti upeasti seurahistorian suurmiestä – näin Sportissa uransa päättävää Risto Dufvaa juhlittiin

Lue myös:

    Uusimmat