SM-liigajoukkueen pomo lyttää Suomeen pesiytyneen vastenmielisen tavan: "Sapelit ojossa jo kaksi viikkoa Pitsiturnauksen jälkeen"

Videolla Lukon Justin Danforth iskee Lukolle maalin HIFK:ta vastaan.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kritisoi kovin sanoin SM-liigan pelaajamarkkinoita, jotka alkavat hänen mielestään liian aikaisin. 

Sahlstedt ilmaisi Lukon nettisivujen haastattelussa tuohtumuksensa siitä, että seuraavan vuoden pelaajasopimuksia pitää lyödä kiinni jo ennen kuin kausi on alkanut. 

– Suomen siirtomarkkina on suoraan sanottuna vastenmielinen. Pitäisi olla sapelit ojossa jo kaksi viikkoa Pitsiturnauksen jälkeen, kun ruvetaan kamppailemaan pelaajista, Sahlstedt sanoi. 

Sahlstedt aloitti nykyisessä tehtävässään Lukossa kesällä 2018. Hän sanoi, että siirtomarkkinoiden aikaisuus tuli yllätyksenä. 

Urheilujohtajan mielestä peli pitäisi viheltää poikki ja luoda uudet säännöt. Hän ei ymmärrä, että kenen ketä nykyinen tapa palvelee.

Sahlstedt vertailee tilannetta Ruotsiin ja Venäjään, jossa siirtomarkkinat heräävät vasta joulun jälkeen. 

– Pelaajat pelaavat ja heidän arviointi on huomattavasti helpompaa puolen kauden jälkeen. Siinä kohtaa sitten urheilujohtajat rupeavat arvioimaan niin oman joukkueen pelaajien jatkamista kuin kiinnostusta ulkopuolelta tuleviin pelaajiin. Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja