SM-liiga: Ajaako uusi päätös Vaasan Sportin kriisin partaalle? – Toimitusjohtaja vetoaa yhteen lauseeseen

Maalikooste: SaiPa - Sport 1:31
Videolla kuvaa Vaasan Sportin edellisestä liigaottelusta.

Jääkiekon liigajoukkue Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén uskoo Sportin pääsevän kotiyleisön eteen vielä marraskuussa, vaikka Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto heitti kylmää vettä niskaan perjantain päätöksellään.

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Ilves-Tappara Sub-kanavan tv-otteluna perjantaina 23.10. klo 18 alkaen.

Avin mukaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella jatketaan marraskuussa kymmenen hengen kokoontumisrajoituksia. Sairaanhoitopiirin alueella on kuitenkin mahdollista järjestää myös enimmillään 50 henkilön tilaisuuksia ja kokouksia, jos turvallisuus voidaan taata.

Rajoitukset käyvät kalliiksi Sportille, joka joutui siirtämään jo kaikki lokakuun kotiottelunsa. Marraskuussa joukkueella on kaksi vaihtoehtoa: pelata sarjaohjelmaan merkityt kuusi kotiottelua tyhjien katsomoiden edessä tai siirtää ottelut myöhemmäksi.

– Näkisin niin, että nyt olisi ennenaikaista siirtää ottelut. Katsotaan tilannetta, Kurtén kommentoi STT:lle.

Päätös pitää Kurténin mukaan tehdä viikolla 45, kun liigassa vietetään maajoukkuetaukoa. Sportin pitäisi pelata kauden ensimmäinen kotiottelu seuraavalla viikolla 13. marraskuuta.

– En ole prikulleen laskenut (mahdollisia tappioita), koska edelleen uskon, että saamme pelata yleisön edessä. Kuuden ottelun kohdalla puhutaan merkittävistä summista, Kurtén muotoili.

Kiristäminen ja löysentäminen yhtä mahdollisia

Entä jos Sport ei pääse pelaamaan kotona yleisön edessä joulukuussakaan? Onko Sport enää hengissä keväällä?

– Uskon, että alueella on sen verran kiekkosydäntä, että kriisin läpi päästään. Ilman tapahtumista tulevia tuottoja tämä on haastava tilanne kaikille seuroille, Kurtén sanoi.

Kurtén yllättyi hieman, kun marraskuun rajoituksista kerrottiin lokakuussa näin varhaisessa vaiheessa. Edelliset rajoitukset ovat voimassa lokakuun loppuun.

– Ajattelin, että olisi katsottu muutama päivä, kun tilanne on menossa Vaasassa parempaan suuntaan. Päätöksissä on kuitenkin lause, että päätöstä voidaan muuttaa, mikäli tilanne muuttuu, Kurtén toivoi.

Toimitusjohtaja muistutti, että myös rajoitusten kiristäminen on mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat