Skype-videopuheluihin julkaistiin uusi live-tekstitysominaisuus

Microsoft on blogissaan kertonut Skypen uudesta tekstitysominaisuudesta, joka kääntää puhetta reaaliajassa. Samankaltainen toiminto on myöhemmin tulossa myös PowerPointiin.

Skypen tekstitys toimii videopuheluiden yhteydessä niin kahdenvälisessä jutustelussa kuin ryhmäkeskusteluissa ja -palavereissa. Tekoälyn tuottama tekstitys on reaaliaikaista, ja jatkuvaa: kaiken, minkä tekoäly kuulee, se myös tekstittää. Uuden, jo julkaistun ominaisuuden myötä Microsoft haluaa tuoda Skypen paremmin saataville myös kuulovammaisille käyttäjille.

Samankaltainen tekstitystoiminto on vuoden 2019 puolella tulossa myös PowerPointiin. Esitelmien seuraaminen helpottuu tekoälyn tekstittäessä esiintyjän puheen Skypestä tutulla tavalla kuvaruudun alalaitaan. PowerPoint saa samalla myös käännöstoiminnon, joka tukee aluksi tekstipohjaisia esityksiä.

Lisäksi Microsoft aikoo myöhemmin tarjota myös reaaliaikaisesti toimivan käännöstyökalun, jonka avulla käyttäjät voisivat tulevaisuudessa ylittää kielimuurin. Käännöstoiminto on tulossa osaksi sekä Skypeä että PowerPointia alkuvuodesta 2019.

Skypen tekstitystoiminto tukee aluksi noin kymmentä, ja PowerPointin tekstipohjainen käännös puolestaan noin 60 kieltä. Suomi ei ole alussa tuettujen kielten joukossa. Skypen uuden tekstitystoiminnon saa käyttöönsä niin älylaitteilla kuin tietokoneellakin sovelluksen päivittämällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja