Skoda paljasti uuden Fabian muotoja

Pariisin autonäyttelyssä esiteltävä uusi Fabia tulee saamaan vaikutteita niin Skodan näyttelyauto VisionC:stä kuin jo markkinoilla olevasta Octaviasta. Fabiassa nähtävät terävät pokkaukset ja lyhyet koriylitykset ovat tällä hetkellä VW-konsernin yleinen muotoilutyyli.

Kokonaispituudeltaan auto tulee pysymään alle 4-metrin mitassa. Leveyttä on kuitenkin tullut lisää yhdeksän senttiä ja korkeudesta on leikattu kolme senttiä. Alustan perusrakenne tulee olemaan nykyisen mallin kaltainen, mutta muuttuneiden mittasuhteiden vuoksi uudelleen suunniteltu. Uusien kevyempien moottoreiden ja muiden painonsäästöjen kanssa perusmallin kokonaismassan odotetaan jäävän alle 1000 kilon.

Moottorivaihtoehdoiksi on tulossa tuttuja konsernimoottoreita. Aloitusvaihtoehdoiksi tarjottaneen Citigosta tuttuja 1-litraisia kolmisylinterisiä, jotka tarjoavat 60 ja 75 hevosvoimaa. Dieselmoottoriksi on tulossa kolmisylinterinen 1,4-litrainen täysalumiininen moottori, jonka 75 hevosvoimaisen Greenline-version hiilidioksidipäästöjen kerrotaan olevan vain 82g/km. 90-hevosvoimainen versio on tulossa tarjolle DSG-kaksoiskytkinautomaatilla, ensimmäistä kertaa dieselin yhteydessä Fabiassa.

Lue myös:

    Uusimmat