Sivusto esitteli japanilaisia maskotteja – tästä saat painajaisia: "Puolet hauskuudesta on varmaankin sitä, että näkee lasten itkevän?"

Tämä "lapsia ilahduttava maskotti" aiheuttaa painajaisia Twitter-yleisössä.

Mondo Mascots -nimeä käyttävä Twitter-tili jakaa kuvia Japanissa suosituista maskoteista, joita on niin kaupungeilla kuin kouluillakin. Erään maskotin kuva aiheuttaa lämpimien ilontunteiden sijaan painajaisia yleisössään.

Maskottisivusto jakoi kuvan Gajirosta, Fukusakin kaupungin maskotista. Kyseessä on japanilainen tarunomainen kappa-olento, joka elää vedessä. Gajiro ei siis suinkaan ole pehmeä eläinhahmo, vaan pitkätukkainen, punainen ja liskomainen maskotti.

"Mitä hittoa, Japani"

Gajirosta on muotoiltu patsaita Fukusakin kaupunkiin, minkä lisäksi sitä esittää kuvissa ihminen hahmopuvussa. Gajiro, joka esimerkiksi "hyökkää" esiin vedestä, ei vetänyt yleisön sympatioita puoleensa: osa käyttäjistä huomauttaa, että se sopisi paremmin helvetin maskotiksi.

– Tämä sopii kategoriaan "mitä hittoa, Japani", Twitter-käyttäjä Will "Revive Juniper Lee" Ward toteaa.

– Puolet hauskuudesta on varmaankin sitä, että näkee lasten itkevän? nimimerkki Risu pohtii.

– Aion todellakin pysyä niin kaukana tästä hirveästä demoniolennosta kuin vain on fyysisesti mahdollista, käyttäjä Sophia Fatgirl vannoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Pahempaakin on olemassa?

Huomion kiinnitti myös maskottisivuston saateteksti – siinä kun todetaan, että Gajiro on "yksi vähän pelottavammista" maskoteista.

– Tämä vihjaa, että olemassa on myös pelottavin, Ilya Chentsov huomauttaa.

"Tämä on yksi suosikeistani"

Osa käyttäjistä oli kuitenkin avoimen ihastunut kappaan ja sen ulkoasuun. Myyttinen hirviö on selvästi monien mieleen, sillä Gajiro mainitaan jopa Fukusakin Tripadvisor-sivustolla.

– Haluan olla hänen kaverinsa, Rav vaatii.

– Minä tavallaan haluan siltä halauksen, käyttäjänimi @radiantruins pohtii.

– Tämä on yksi suosikeistani tähän mennessä, @rabidpandaren kehuu.

Kurkku avuksi kauhistuneille

Kauhistuneita lohduttanee tieto siitä, että kansanperinteen mukaan kapat nauttivat kurkuista, ja niitä voikin lepytellä tarjoamalla kurkkua. 

Mondo Mascotsin mukaan Gajiro soittaa myös kitaraa, esiintyy YouTube-videoilla ja sillä on jopa oma curry-merkki.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Huolestuneita ei kuitenkaan luultavasti lohduta tieto siitä, että Gajiro ei suinkaan ole ainoa pelottava maskotti Japanissa. 

Kuvassa Yubari Cityn maskotti Melon Kuma. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja