Sirkka-Liisa Anttila kritisoi hallitusta: Ongelmat jätetty hoitamatta

Kokemuksella politiikasta: Sirkka-Liisa Anttila 25:00

Studio55.fi -ohjelmassa vieraillut Sirkka-Liisa Anttila kritisoi nykyisen hallituksen tapaa hoitaa kuntarakenneuudistusta sekä sosiaali- ja terveyshuollon palvelurakenneuudistusta.

Kokeneen poliitikon ja kansanedustajan Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan seuraava hallitus saa eteensä nykyisen hallituksen tehtävät, sillä nykyinen hallitus ei ole saanut ratkaistua niitä ongelmia, jotka sen olisi pitänyt hoitaa.

Anttila arvostelee erityisesti kovin sanoin nykyisen hallituksen tapaa hoitaa kunta- ja soteuudistuksia.

– Hallitus on hukannut lähes kolme vuotta kunta- ja soteratkaisuja ajaessaan. Siitä tuli pääkysymys, ja sitä on tehty erittäin taitamattomasti perustuslakia uhaten, Anttila toteaa.

Anttilan mukaan uudistuksia suunnitellessa olisi pitänyt alusta asti ottaa paremmin huomioon uudistusten perustuslailliset ongelmat.

Aikaisemmin Euroopan parlamentin jäsenenä toiminut Anttila kommentoi haastattelussa myös Ukrainan kriisiä. Anttilan mukaan olisi erityisen tärkeää, että kriisi saataisiin hoidetuksi diplomatian keinoin. Kriisi vaikuttaa pitkittyessään myös Suomeen, etenkin taloudellisesti.

– Me olemme erittäin merkittävästi taloudellisesti riippuvainen Venäjästä, joka on meidän kolmanneksi suurin vientimaa, Anttila sanoo.

Anttila kuvailee EU:n ja Venäjän välejä huonoksi. Anttilan mukaan Suomi voisi olla avainasemassa välien kehittämisessä.

– Olisi varmaan ihan hyvä, jos Suomi kykenisi olemaan enemmän aktiivinen nimenomaan EU:n ja Venäjän suhteiden rakentamisessa, koska meillä on sitä osaamista, ja uskon, että meiltä sitä jopa odotetaan, toteaa Anttila.

Miten Anttila kritisoi Suomen kasvukeskuspolitiikkaa? Katso Anttilan haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat