Sinappisilakat 20.11.2001

Toim.Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo Ravintola Sundmans G W:stä.

"Tanskalainen voileipä" mallia silakka


Paista pitkä viipale Rosalalimppua voissa ja aseta se lautaselle. Asettele leivälle silakoita (tomaatti- ja sinappisilakoita, lasimestarinsilakkarullia) ja silakanmätiä, smetanaa ja korista tillillä. Leivän seuraksi sopii hyvin esim. Tsekkiolut Urquell tai kotikalja. Leipä voidaan tarjoilla sekä aamulla että illalla.

Sinappisilakat

1 kg silakkafileitä (nahattomia)

Etikkaliemi:

1 ½ l vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
30 g merisuolaa

Kastike:

50 g sokeria
100 g sinappia (turun väkevää ja dijonsinappia)
½ dl valkoviinietikkaa / tervaetikkaa
½ tl suolaa
½ kpl valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehu
½ rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl tilliä
1 dl vettä
3 ½ dl öljyä
3 tippaa tabascoa

1. Valmista etikkaliemi ja liota silakoita liemessä 3 - 4 tuntia, sekoita välillä.
2. Valmista sinappikastike kuten majoneesi. Sekoita kastikkeen aineet öljyä ja tabascoa lukuunottamatta hyvin keskenään. Lisää öljy aluksi tipottain koko ajan pallovatkaimella sekoittaen ja loput öljystä ohuena norona. Mausta tabascolla.
3. Valuta silakat hyvin ja laita ne marinoitumaan sinappikastikkeeseen.
4. Anna marinoitua vähintään 1 vrk.

Lue myös:

    Uusimmat