Sinäkin voit tehdä tänään historiaa – syömällä ja kertomalla siitä!

Suomalaisille tarjoutuu mahtava tilaisuus tallentaa pala kotimaista ruokahistoriaa, kun perjantaina 12.4. järjestetään ruokapäiväkirjakeruu.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö järjestävät perjantaina 12.4.2013 ruokapäiväkirjakeruun. Suomalaisten toivotaan pitävän tuolloin päiväkirjaa ruokaan liittyvistä valinnoistaan ja kokemuksistaan.

Kirjoita ruokapäiväkirjaan, mitä ruokaa ostit, teit ja söit perjantaina 12.4.2013. Kerro, mitkä asiat vaikuttivat tuotteiden valintaan ja mitä tuotteita suosit tai vältät. Kuvaile myös, millaisia ajatuksia ja tunteita ruoka tuona päivänä herätti sekä miten ruokateema tuli vastaan päivän mediatarjonnassa.

– Se, mitä nykyisin Suomessa syömme, kertoo paljon sekä meistä että ajastamme. Välillä ruoka tuntuu olevan jopa kansallisen identiteettimme tai itsetuntomme symboli, sanoo Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä.

Ruoka kertoo itsetunnosta

Professori Johanna Mäkelä toivoo kirjoituksia kaiken ikäisiltä ja erilaisilta ihmisiltä:

– On todella upeaa, että nyt järjestetään keruu tästä ajankohtaisesta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä meitä kaikkia joka päivä koskettavasta aiheesta. Olisi ilahduttavaa, jos mahdollisimman monenlaiset ihmiset innostuisivat kuvaamaan omaa ruokapäiväänsä. Mitä suurempi joukko kirjoituksia saadaan, sitä tarkempi kuva suomalaisesta ruokakulttuurista, ruokatavoista ja ruoan merkityksestä vuonna 2013 syntyy, toteaa Mäkelä.

Kirjoitukset arkistoidaan SKS:aan ja sähköisessä muodossa saapuvat kirjoitukset lisäksi Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon tutkimuskäyttöön. Parhaat kirjoitukset palkitaan syksyllä 2013. Ensimmäinen palkinto on 500 euroa.

Lähetä kirjoituksesi SKS:aan 6.5.2013 mennessä joko postitse, sähköpostin liitetiedostona tai internetissä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat