Mainos

Sina Kujansuu Kajaanin Runoviikon johtoon

Ohjaaja Sina Kujansuu on Kajaanin Runoviikon uusi taiteellinen johtaja. Kajaanin kaupungin ja Kujansuun kolmivuotinen sopimus julkistettiin tänään.

Uusi taiteellinen johtaja on tuttu näky Runoviikolla, sillä vuosien mittaan hän on ohjannut suomalaisen runouden ykköstapahtumaan useita esityksiä. Uutta tehtävää Kujansuu pitää haastavana. Edeltäjiltään hän kokee saaneensa hyvät lähtökohdat Runoviikon kehittämiseen.

-Lähden luottavaisin mielin tehtävään. Minulla on ollut ilo työskennellä kolmen edeltäjäni (Juhani Niemelä, Hannu Huuska ja Antti Virmavirta) kanssa, jotka ovat jokainen tehneet omannäköisiä runoviikkoja. Miesten määrä estradilla on lisääntynyt ja heidän tapansa esittää runoa on hienoa. Myös se on hyvä asia, että monet elävät runoilijat ovat nousseet lavalle Antin aikana, taiteellinen johtaja Sina Kujansuu kiittää.

Kolme vuotta taiteellisena johtajana toiminut Antti Virmavirta päätti kautensa tänään. Virmavirran aikana Runoviikko on saanut uutta potkua ja entistä nuoremmat runonystävät ovat löytäneet tapahtuman.

Tänä vuonna pääosiin nousivat suomalaiset rocklyyrikot Ismo Alangon johdolla. Nuorten esiinmarssi näkyi myös lippuluukuilla. Tapahtuman 41 tilaisuudesta 17 oli loppuunmyytyjä ja yleisömäärä viikolla oli 6760, joka on noin 800 edelliskesää enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.