Simo Lipsanen loikki neljänneksi – valmentaja kritisoi sääntönikkareita: "Häneltä estettiin kovemman tuloksen teko"

Suomalaiskolmiloikkaaja Simo Lipsanen väläytteli talvikuntoaan Saksan Karlsruhessa, kun hän loikki neljänneksi perjantain myöhäisillan kilpailussa. Lipsanen mittautti viidennellä kierroksella tuloksen 16,71, joka jäi hänen parhaakseen. Toiseksi parhaallaan hän venytti 16,55.

Kreikan Andreas Pantazis voitti tuloksella 16,79. Azerbaidzhanin Nazim Babayev (16,76) oli toinen ja Saksan Max Hess (16,73) kolmas, joten 19 sentillä neljännen sijan turvannut Lipsanen oli hyvin mukana kärkitaistelussa.

Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteen mukaan Lipsanen ei päässyt Karlsruhessa kuudennelle kierrokselle, koska kilpailussa käytettiin ensi kesän Timanttiliigan sääntöä. Viidennen kierroksen jälkeen vain kolme parasta saavat hyppyluvan finaalikierrokselle. SUL:n mukaan sääntö on viime vuodesta muuttunut niin, että tulosluettelo ei kolmen kärkisijan osalta ratkea enää yksin kuudennen kierroksen tulosten perusteella kuten vielä viime vuoden Timanttiliigassa.

SUL:n kolmiloikkavalmentaja Tuomas Sallinen harmitteli tiedotteessa kolmen parhaan säännön käyttämistä, koska nousuvireisen Lipsasen kisa katkesi jo viiden kierroksen jälkeen.

–  Simolta tämä oli erittäin hyvä nousujohteinen kisa. Kiitos sääntönikkareiden, nyt häneltä estettiin kovemman tuloksen teko ja jopa voiton tavoittelu, Sallinen avasi tiedotteessa.

Useammat hypyt olisivat antaneet lisätuntumaa kisa-alustaan.

–  Täällä oli käytössä niin sanotusti pomppualusta, johon piti hyppäämällä hakea tuntuma.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavan Lipsasen ulkoratojen Suomen ennätys 17,14 syntyi heinäkuussa 2017. Hänen loikkansa kantoivat hallissa perjantaita paremmin edellisen kerran 2019, jolloin hän mittautti halli-SE:n 16,98.