- sikaa - perunaa - keskiolutta - tomaatteja - kananmunia - meloni
Marinoidut tomaatit
0,5 dl balsamicoa 2 rkl sokeria suolaa, pippuria valkosipulia
Karamelisoi etikka ja sokeri ja lis tilkka oliiviöljyä. Tarjoile kirsikkatomaattien ja basilikan kera.
Vihreä gaspachi
kourallinen kirsikkatomaatteja 1 siivu vaaleaa leipää 1-2 rkl punaviinietikkaa 1 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2-3 rkl punasipulia 1 valkosipulin kynsi 1-2 dl vettä basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia
Sekoita tehosekoittimessa, siivilöi, tarkista maku ja tarjoile.
Possunkyljykset, olutkastiketta ja pottumuusia
Mausta kyljärit suolalla ja pippurilla ja esim jollain suosikkiyrtilläsi. Halutessasi voit myös leivittää ne ennen paisto-operaatiota ja kun paistat, niin paistele 3-4 min miedolla lämmöllä per siivu.
Soosi:
3-4 rkl pilkottua punasipulia voita laakerinlehtiä timjamia 2 dl vettä 2 rkl punaviinietikkaa 1-2 dl olutta suolaa, pippuria rakuunaa 4 rkl voita
Freesaa kuivat ainekset tilkassa öljyä ja lisää nesteet. Redusoi kunnes 1/4 nestettä on jäljellä, siivilöi ja sekoita voi voimakkaasti vatkaten joukkoon tummaan. Tarkista maku ja tarjoile.
Muussi:
200g jauhoisia perunoita 1-2 valkosipulin kynttä 100 g voita 100 g kermaa suolaa
Valmista kuten muusi.
Perunakeitto
Valmista kuten muussi, mutta ohenna edellä mainittua määrää noin 2 desilitralla hyvää vihannes-/perunankeittolientä. Makua voi parantaa lisäämällä joukkoon esim savukylkeä.
Gratin melange
1dl vatkattua kermaa suolaa, pippuria 1 keltuainen 2 rkl raastettua juustoa esim emmentalia
Melonikeittoa ja fariini-uppomuna
1 muna fariinisokeria kanelia
Tee nyytti voideltuun kelmuun. Sido ja kypsennä poreilevassa vedessä noin 6 min.
Keitto 1/2 cantaloupe melonia 2-3dl sokerilientä anista rosmariinia hunajaa freesaa melonia hunajan ja rosmariinin kera. lis sokeriliemi ja kypsennä. tarjoile.