Simo Frangénin kassi:

- sikaa - perunaa - keskiolutta - tomaatteja - kananmunia - meloni

Marinoidut tomaatit

0,5 dl balsamicoa 2 rkl sokeria suolaa, pippuria valkosipulia

Karamelisoi etikka ja sokeri ja lis tilkka oliiviöljyä. Tarjoile kirsikkatomaattien ja basilikan kera.

Vihreä gaspachi

kourallinen kirsikkatomaatteja 1 siivu vaaleaa leipää 1-2 rkl punaviinietikkaa 1 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2-3 rkl punasipulia 1 valkosipulin kynsi 1-2 dl vettä basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia

Sekoita tehosekoittimessa, siivilöi, tarkista maku ja tarjoile.

Possunkyljykset, olutkastiketta ja pottumuusia

Mausta kyljärit suolalla ja pippurilla ja esim jollain suosikkiyrtilläsi. Halutessasi voit myös leivittää ne ennen paisto-operaatiota ja kun paistat, niin paistele 3-4 min miedolla lämmöllä per siivu.

Soosi:

3-4 rkl pilkottua punasipulia voita laakerinlehtiä timjamia 2 dl vettä 2 rkl punaviinietikkaa 1-2 dl olutta suolaa, pippuria rakuunaa 4 rkl voita

Freesaa kuivat ainekset tilkassa öljyä ja lisää nesteet. Redusoi kunnes 1/4 nestettä on jäljellä, siivilöi ja sekoita voi voimakkaasti vatkaten joukkoon tummaan. Tarkista maku ja tarjoile.

Muussi:

200g jauhoisia perunoita 1-2 valkosipulin kynttä 100 g voita 100 g kermaa suolaa

Valmista kuten muusi.

Perunakeitto

Valmista kuten muussi, mutta ohenna edellä mainittua määrää noin 2 desilitralla hyvää vihannes-/perunankeittolientä. Makua voi parantaa lisäämällä joukkoon esim savukylkeä.

Gratin melange

1dl vatkattua kermaa suolaa, pippuria 1 keltuainen 2 rkl raastettua juustoa esim emmentalia

Melonikeittoa ja fariini-uppomuna

1 muna fariinisokeria kanelia

Tee nyytti voideltuun kelmuun. Sido ja kypsennä poreilevassa vedessä noin 6 min.

Keitto 1/2 cantaloupe melonia 2-3dl sokerilientä anista rosmariinia hunajaa freesaa melonia hunajan ja rosmariinin kera. lis sokeriliemi ja kypsennä. tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat