Mainos

Silminnäkijät karmaisevasta hain hyökkäyksestä: Merivesi muuttui punaiseksi verestä

Turistien lomaviikko Egyptin suositussa rantalomakohteessa on muuttunut viikon sisällä painajaiseksi. Hait ovat hyökänneet ihmisten kimppuun Sharm el-Sheikhissä jo neljä kertaa viikon sisällä.

Vakavin hyökkäys sattui eilen, kun saksalaisturisti kuoli hain raatelemana. 70-vuotias saksalaisnainen oli ollut snorklaamassa lähellä rantaa, kun hai hyökkäsi hänen kimppuunsa. Hai repi irti naisen käden sekä osan tämän reidestä. Hänen kerrotaan kuolleen parissa minuutissa saamiinsa vammoihin.

Moni rannalla ollut turisti todisti saksalaisnaisen epätoivoista kamppailua hain kanssa. Järkyttyneiden silminnäkijöiden mukaan yllättävän hyökkäyksen kohteeksi joutunut nainen huusi ja kiljui hysteerisesti kamppaillessaan hain kanssa.

Brittituristi Ellen Barnes oli uimassa tragedian sattuessa. Hän oli aivan lähellä hyökkäyksen kohteesi joutunutta naista. Bamesin mukaan merivesi muuttui punaiseksi verestä muutamissa sekunneissa.

- En ole koskaan kokenut mitään sellaista. Jouduin keskellä aaltojen pyörrettä, aivan kuin olisin ollut pesukoneessa. Samaan aikaan hai raateli ja repi naisparkaa, kertoo Barnes the Sun –lehden haastattelussa.

Barnesin mukaan epätoivoinen saksalaisnainen huusi englanniksi apua.

- Se oli karmaisevaa. Pääsin itse juuri ja juuri rannalle.

Lopulta hengenpelastaja sai raahatuksi verta vuotavan uhrin rannalle, jossa hän menehtyi lähes saman tien.

Ranta Naama Bayssä suljettiin välittömästi hyökkäyksen. Paikallisia viranomaisia on arvosteltu siitä, että ranta oli ylipäätään avattu uudelleen aikaisempien hyökkäysten jälkeen.

Viranomaiset perustelevat rannan avaamista turisteille sillä, että he olivat uskoneet jo saaneensa kiinni kaksi haiyksilöä, joiden uskottiin olleen aiemmin viikolla sattuneiden hyökkäysten takana.

Hait hyökkäävät yleensä äärimmäisen harvoin ihmisten kimppuun. Viranomaiset ovat arvelleet, että rahtilaivasta mereen heitetyt lampaanraadot olisivat syynä haiden viimeaikaisiin hyökkäyksiin. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan liikakalastus Punaisella merellä on pakottanut nälkäiset hait etsimään ravintoa rantavesistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.