Silminnäkijän kuva: Päihtynyt mies riehui lomalennolla Helsinkiin – kone joutui laskeutumaan Pariisiin, rähisijä kannettiin ulos

0:32

Espanjan Malagasta Helsinkiin matkanneella Norwegianin lennolla päihtynyt matkustaja käyttäytyi uhkaavasti. Lentokone joutui tekemään välilaskun Pariisiin, jossa mies kannettiin ulos koneesta.

Myöhään eilen maanantaina lomalennolla Malagasta Helsinkiin koettiin pelottava tilanne, kun matkustaja alkoi rähistä lennon aikana.

Lennolla tapahtunutta todistanut kanssamatkustaja kuvailee MTV Uutisille, että matkustaja oli vahvasti humaltunut, ja käyttäytyi uhkaavasti muita matkustajia sekä henkilökuntaa kohtaan.

– Mies joi omasta vodkapullosta koneessa, ja kun lentoemännät puuttuivat asiaan, hän hermostui. Hän uhkaili heitä ja muita matkustajia, silminnäkijä kertoo.

Silminnäkijän mukaan mies puhui suomea.

Matkustajat pistivät riehujan rautoihin

Kanssamatkustajan mukaan lentoemännät joutuivat pyytämään matkustamosta apua, jotta rähisijä saataisiin aloilleen.

– Tarvittiin viisi raavasta äijää pistämään se käsirautoihin ja takapenkkiin kiinni. Tilanne oli pelottava.

Lentokone joutui laskeutumaan Pariisin Orlyn lentokentälle, jossa Ranskan poliisi kantoi humalaisen ulos koneesta. Lento saapui välikohtauksen takia Helsinkiin tiistaina kahden jälkeen aamuyöstä, noin kaksi tuntia aikataulusta myöhässä.

Lentoyhtiö vahvistaa 

Norwegianin viestinnästä vahvistetaan MTV Uutisille, että lento Malagasta Helsinkiin joutui tekemään välilaskun Pariisiin huonosti käyttäytyvän matkustajan takia.

Mikäli lentokoneen kapteeni arvioi matkustajan turvallisuusuhaksi, kone ohjataan lähimmälle parhaiten sopivalle lentokentälle ja häirikkö poistetaan koneesta, viestinnästä kerrotaan.

– Tässä tapauksessa otimme yhteyttä poliisiin ja matkustaja poistettiin koneesta Pariisissa. Tämän jälkeen lento jatkoi Helsinkiin. Kyseessä on nyt poliisiasia, emmekä voi kommentoida asiaa enempää, kertoo Tarja Valde-Brown yhtiön viestinnästä.

Juttua päivitetty klo 18.06: lisätty lentoyhtiö Norwegianin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja