Sillikaviaari, läskisoossi ja perunamuusi

Sillikaviaari

  • 2-3 Matjes-filettä
  • 2 kokonaista keitettyä perunaa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1-2 salottisipulia hienonnettuna ja ryöpättynä
  • 1-2 valkosipulisuolakurkkua kuutioituna
  • 1 omena kuutioituna (esim. granny smithys)
  • ruohosipulia
  • 3-4 rkl majoneesia
  • 1-2 rkl creme fraichea
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä maun mukaan
  • 4-6 siivua Rosalan limppua
  • öljyä paistamiseen
  • 50 g muikun mätiä

Kuivaa sillistä ylimääräinen neste pois. Paremman lopputuloksen saa liottamalla sillejä yön yli jääkaapissa maidossa. Pilko kaikki ainekset ja sekoita keskenään. Pienennä ruohosipuli ja tilli, sekoita joukkoon. Tarkista maku. Paahda leivät pannulla ja puolita. Nostele massa paahdetuille leiville. Koristele muikun mädillä ja tillillä.

Läskisoossi

  • 600-800 g siankylkeä
  • suolaa
  • maustepippuria
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 keltasipulia
  • 4 dl vettä

Poista siankyljestä nahka. Kuutioi lihat. Ruskista kuumalla pannulla. Lisää sipulit ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon jauhot. Ruskista. Kaada vesi päälle. Kiehauta ja anna hautua n.30 minuuttia. Tarkista rakenne ja maku. Tarjoile etikkapunajuurten, suolakurkkujen sekä perunalisäkkeen kera.

Perunamuusi

  • 4 jauhoista perunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 100 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Keitä perunat kuorineen. Kuumenna kerma, maito ja voi. Soseuta perunat. Lisää sekaan kerma-maito. Mausta.

(Liemessä 9.2.2006)

Lue myös:

    Uusimmat