Sillalta heitetty kivi mäjähti Nikon auton tuulilasiin – kojelauta oli täynnä sirpaleita: "Vaimo pelästyi niin paljon, että hyvä kun ei ajanut ojaan"

Joukko ihmisiä heitteli kiviä alas Mattilanniemen ylikulkusillalta keskiviikkoiltana. Yksi niistä osui vauhdissa olevan auton tuulilasiin.

Yhdysvalloissa autoilija koki toukokuussa käsittämättömän tilanteen, kun tuulilasin läpi pamahti elävä kilpikonna: "Luulin sen olevan avaruusolento". Katso video!

Autoilija koki käsittämättömän tilanteen – tuulilasin läpi pamahti kilpikonna: ”Luulin sen olevan avaruusolento” 1:35

Jyväskyläläisen Niko Napun vaimo lähti keskiviikkoiltana tavalliseen tapaansa koiraharrastuksen pariin miehensä autolla. 

Lähellä Jyväskylän keskustaa, Mattilanniemen ylikulkusillan kohdalla, nainen ehti nähdä sillalla joukon ihmisiä nojailemassa kaiteeseen. Sitten rysähti.

– Yhtäkkiä kuului kauhea pamaus. Auton tuulilasin siruja tuli sisälle saakka, kojelauta oli täynnä niitä. Vaimo pelästyi niin paljon, että hyvä kun ei ajanut ojaan, kertaa tapahtunutta aviomies Niko Nappu.

Ilmeisesti joku oli heitellyt kiviä sillalta, ja yksi niistä oli osunut Napun vaimon auton tuulilasiin. Pariskunta pohti jälkeenpäin, että onneksi alueella oli vain 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

– Jos vaimo olisi ajanut kovempaa, olisi varmasti mennyt tuulilasi rikki ja saattanut käydä pahasti, Nappu sanoo.

Polkupyörä sillalta alas

Vaimo ajoi kohteeseensa ja soitti hätäkeskukseen varoittaakseen muita, että tällainen tilanne on päällä.

– Meillä on sellainen käsitys, että poliisipartio meni paikan päälle katsastamaan tilannetta. Teimme asiasta myös rikosilmoituksen, Nappu kertoo.

MTV Uutiset ei perjantaina tavoittanut Sisä-Suomen poliisia kommentoimaan tilannetta.

Kustannukset noin 500 euroa

Napun auton tuulilasissa on tällä hetkellä hurjannäköinen reikä. Onneksi miehellä sattui olemaan ilkivaltavakuutus, joka korvaa auton tuulilasin vaihdon. Nappu epäilee urakan maksavan noin 500 euroa, mikä on hänen mielestään aika iso summa pulittaa toisen ajattelemattomuudesta. Kaikilla kun ei ole laajaa vakuutusta.

– Toivon, että ihmiset ajattelisivat ennen kuin heittävät kiviä tai muita esineitä sillalta alas. Se ei ole hauska temppu, vaan siinä voi olla ihmishenki vaarassa, Nappu pohtii.

Hän muistaa erään tapauksen vuosien takaa, kun hänen edellään ajavan auton eteen heitettiin sillalta polkupyörä.

– Onneksi auto sai väistettyä sen ja minä jarrutettua. Siinäkin oli ainekset pahaan onnettomuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat