Silja Symphony jumissa Tukholman satamassa – tekninen vika estää lähdön kokonaan, laivalla yli 2 000 matkustajaa

Tallink Siljan aluksen Silja Symphonyn lähtö Tukholmasta tänään on peruttu kokonaan teknisen vian takia. Laivan oli tarkoitus lähteä Helsinkiin kello 16.45 paikallista aikaa.

Yhtiön viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että tilanne johtuu evävakaimen viasta. Vikaa yritettiin päivän aikana korjata huonolla menestyksellä. Sitä selviteltiin teknisten asiantuntijoiden, laivan miehistön ja sukeltajien yhteistyöllä.

Myöhästyminen venyi ensin useisiin tunteihin ja lopulta yhtiö tiedotti, ettei laiva pysty lähtemään ollenkaan. Laivalla on tällä hetkellä noin 2100 matkustajaa.

– Matkustajat saavat yöpyä laivassa sen ollessa Tukholman satamassa; laivan ravintolat, kahvilat ja jotkut kaupat ovat auki, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Kansainväliset matkustajat pyritään Nöjdin mukaan siirtämään Helsinkiin yhtiön Tukholma-Turku-reitin laivalla Galaxyllä.

– Näin he varmasti ehtivät paluulennoilleen, Nöjd sanoo.

Myös Silja Symphonyn lähtö huomenna Helsingistä joudutaan perumaan. Tallink Siljan mukaan yhtiön asiakaspalvelu on yhteydessä matkustajiin huomisen aikana.

– Pahoittelemme ikävää tilannetta ja matkustajille tästä aiheutuvaa vaivaa ja harmia, tiedotteessa todetaan.

Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja