Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Silakoita vappupöytään ja juhlivaan kevääseen

silakka copy
silakka copyCopyright Alma Media Oyj 2000 / pro kala
Julkaistu 08.06.2001 16:57

Kevään juhlakausi lähestyy ja monia on askarruttanut juhlapöytään varattavien tarjoamuksien määrät. Jokin aika sitten tein Makuja-sivuille juhlanjärjestäjän lyhyen laskuopin, johon pääset klikkaamalla tästä. Viitteellisistä määritä on varmasti apua, mutta ruokamäärien arvioiminen on aina hankalaa, jopa ammattilaiselle.

Muita juhlakauteen liittyviä kysymyksiä on tullut muun muassa silakoiden marinoimisesta. Oivallinen tarjottava niin vappubunssilla kuin juhlapöydässäkin ovat todellakin erilaisissa maustekastikkeissa marinoidut silakat. Etikkaliemessä liotettuna (kypsennettynä) silakoiden ruodot pehemenevät olemattomiksi ja maku raikastuu huomattavasti. Marinoitu silakka kelpaa varmasti myös silakkaa vieroksuvalle!

purkkeja ja purnukoita
purkkeja ja purnukoitaCopyright Alma Media Oyj 2000

ETIKKALIEMI 1 kg:lle silakkafileitä:
8 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
n. 3 rkl suolaa
Valmista liemi. Sekoita kylmä vesi, etikka ja suola keskenään suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen. Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes kalan väri on vaalea ja liha kiinteää. Valuta happamassa nesteessä kypsyneet kalat hyvin.

MARINADI PESTOSILAKOILLE:
1 prk (n. 150 g) pestoa
oliiviöljyä
(basilikaa ja tomaattia koristeluun)
Ohenna pestoa oliiviöljyllä sopivan juoksevaksi. Sekoita pestokastike varovasti hyvin valutettujen silakoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Aseta tarjolle ja koristele basilikan oksilla ja tomaatilla.

MARINADI KERMAVIILI-VALKOSIPULISILAKOILLE:
2 prk (á 200 g) kermaviiliä
2 rkl Dijon sinappia
3-5 valkoispulinkynttä murskattuna
tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa
valkopippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja yhdistä hyvin valutettujen silakoiden joukkoon. Anna maustua jääkapissa yön yli.

Silakat säilyvät jääkaapiissa noin 2-4 vuorokautta.

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • Eilen11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • Eilen09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat