Silakkalaatikko

toim. Ari Malmberg

400 g silakkafileitä
n. 10 kiinteää perunaa
1 sipuli
1 prk (100g) anjovisfileitä
1-2 dl kahvikermaa
tai ruoanvalmistuscremeä
suolaa mustapippuria
öljyä

Mausta silakkafileet suolalla ja mustapippurilla ja anna niiden maistua hetki. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori perunat, leikkaa ne suikaleiksi ja pane kylmään veteen. Pane jokaisen silakkafileen sisään anjovisfile. Voitele uunivuoka öljyllä. Pane uunivuoan pohjalle puolet perunoista ja sipulista. Asettele päälle anjovisfileillä täytetyt silakkafileet. Pane loput perunat ja sipuli silakkafileiden päälle. Kaada anojovisten mausteliemi ja hiukan kermaa päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 40-50 minuuttia. Lisää hieman kermaa kypsennyksen puolivälissä. Tarjoa tomaattiviipaleita ja tummaa leipää silakkalaatikon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat