Silakkakeitto ja mansikkasalaatti 4.7.2000

toim.Sari-Leena Heilanen

400g silakkafileetä TAI 600-700g silakoita
1 l vettä
6-8 perunaa
3-4 uudensadon sipulia
3-4 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
2 kalaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
10 maustepippuria
2 dl kermaa
(suolaa)
silputtua tilliä

Perkaa ja fileoi silakat. Puolita fileet. Pese ja lohko perunat. Palottele sipulit, porkkanat ja varsiselleri. Kiehauta vesi kattilassa ja laita perunalohkot, kasvikset kiehumaan veteen. Lisää kalaliemikuutiot, laakerinlehdet, timjami ja maustepippurit. Hauduta keittoa noin 10 -15 minuuttia kanen alla. Lisää nyt kala ja vähennä lämpöä. Hauduta noin 3 minuuttia. Laita kerma keittoon ja takista suolaisuus. Koristele keitto silputulla tillillä.

Mansikkasalaatti


1 l mansikoita
1 prk Rucola salaattia
1 prk Romaine salaattia
1 prk Tammenlehti salaattia

1/2 dl ruokaöljyä
1/4 dl omenaviinietikkaa
1/4 dl ketsuppia
1 rkl Worcestershire kastiketta
1-2 rkl sokeria
1 tl suolaa

Perkaa ja siivuta tuoreet mansikat. Asettele salaatit laakealle lautaselle ja mansikat päälle. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään kulhossa. Valuta kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista. Salaatti on hyvä alkupala keitolle. Tarjoa sen kanssa tuoretta tummaa leipää, joka sopii hyvin myös hyvin silakkakeitolle.

Lue myös:

    Uusimmat