toim.Sari-Leena Heilanen
400g silakkafileetä TAI  600-700g silakoita 
1 l vettä 
6-8 perunaa 
3-4 uudensadon sipulia 
3-4 porkkanaa 
1 varsisellerin varsi 
2 kalaliemikuutiota 
2 laakerinlehteä 
1 tl timjamia 
10 maustepippuria 
2 dl kermaa 
(suolaa) 
silputtua tilliä
Perkaa ja fileoi silakat. Puolita fileet. Pese ja lohko perunat. Palottele sipulit, porkkanat ja varsiselleri. Kiehauta vesi kattilassa ja laita perunalohkot, kasvikset kiehumaan veteen. Lisää kalaliemikuutiot, laakerinlehdet, timjami ja maustepippurit. Hauduta keittoa noin 10 -15 minuuttia kanen alla. Lisää nyt kala ja vähennä lämpöä. Hauduta noin 3 minuuttia. Laita kerma keittoon ja takista suolaisuus. Koristele keitto silputulla tillillä.
Mansikkasalaatti
1 l mansikoita 
1 prk Rucola salaattia 
1 prk Romaine salaattia 
1 prk Tammenlehti salaattia
1/2 dl ruokaöljyä 
1/4 dl omenaviinietikkaa