Siivouspäivä muuttaa koko Suomen kirppariksi

Koko Suomi muuttuu kirpputoriksi, kun kolmas Siivouspäivä koittaa lauantaina 25. toukokuuta 2013.

Ihmettelitkö viime keväänä samoihin aikoihin puistossa kenkäkokoelmaansa kauppaavaa alakerran naapuria tai paikallisen leikkikentän vierellä vanhoja vaatteita rekissä myyvää tutun tuttua? Lauantaina 25. toukokuuta 2013 sadat suomalaiset ympäri maata tulevat ulos kaduille, pihoille ja kylille ja pistävät pystyyn vanhan tavaran myyntipisteensä. Kyseessä on nyt kolmatta kertaa järjestettävä Siivouspäivä.

Ensimmäinen Siivouspäivä järjestettiin vuoden 2012 keväänä, toinen syksyllä. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen myyjä pitää oman kirppistapahtumansa ja ottaa siitä kaiken vastuun.

Siivouspäivä sai alkunsa 2012 spontaanista Facebook-keskustelusta, joka käsitteli kotien liiallista tavaramäärää; keskustelu muuttui kansanliikkeeksi ja pian koko Suomen kattavaksi kirpputoritapahtumaksi.

– Idea on, että yhtenä päivänä kuka tahansa saa tulla ulos kodistaan myymään vanhoja tavaroitaan minne tahansa, kuten kadulle, pihalle tai puistoon. Näin omat vanhat tavarat voivat löytää uuden kodin vaikka naapurista. Samalla ihmiset kokoontuvat yhdessä ulos – mikä taas on muuten vain kivaa ja elämänlaatua parantavaa, kertoo alkuperäisen Facebook-keskustelun aloittanut helsinkiläinen Pauliina SeppäläSiivouspäivän tiedotteessa.

Tapahtuman nettisivuilta löytyy esimerkiksi kartta, jolle myyjät voivat merkitä missä, milloin ja mitä aikovat myydä. Ensimmäisellä kerralla paikkansa merkitsi noin 600 myyjää.


Lähde: Siivouspäivä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja