Siivoojat paljastavat oudoimmat kokemuksensa: "Törmäsin alastomaan asiakkaaseen"

Kodinhoitajat ja -siivoojat näkevät ja kuulevat työssään kaikenlaista. Kommelluksiltakaan ei voi välttyä, kun astutaan ihmisten kaikkein pyhimpään: omaan kotiin.

Erilaisia koteja työkseen kiertävät siivoojat eivät voi väittää työnsä olevan tylsää. Välillä pokka pettää, mikä on ymmärrettävää. 

Monia hassuja tilanteita aiheuttavat asukkaat itse. Milloin asiakkaat unohtavat siivoojan olemassa olon vaihtaessaan tukalat työvaatteensa aataminasuun, milloin perheriitoihin liitetään siivoojatkin mukaan.

Meitä löytyy moneen junaan, eivätkä koditkaan ole ikinä samanlaisia. Kodinhoidon ammattilaiset paljastivat meille hauskimpia sattumuksiaan työuraltaan. 

Säikyttelevä appiukko

Siivoojan olemassa olon unohtaa helposti, sillä ammattilaiset työskentelevät yleensä tehokkaasti ja turhaa meteliä välttäen.

”Asiakkaat poistuivat työpaikoilleen mennessäni siivoamaan heidän kotiaan. Tiesin olevani yksin talossa. Imuroidessani yläkertaa laskeutui kuitenkin käsi olkapäälleeni ja möreä miesääni sanoi: ’Mitenkäs hommat sujuu?’ Pelästyin valtavasti. Kyseessä oli kuitenkin talon appiukko, joka oli tottunut marssimaan ovesta sisään, eikä ollut tullut ajatelleeksi pelästyttävänsä ketään."

Hassunkurisille sattumuksille täytyy osata myös nauraa.

”Asiakas luuli minun jo poistuneen, joten tuodessani mattoja sisään törmäsinkin ilkosen alastomaan asiakkaaseen. Onneksi huumoria riitti puolin ja toisin.”

Hyvää asiakaspalvelua

Tämä rouva sai iloista asiakaspalvelua henkilökohtaisella käynnillä.

”Huomasin aamulla kohteeseen mennessäni olevani täysin väärässä paikassa toisella puolen kaupunkia kuin missä minun piti olla. Olin katsonut aamulla vahingossa seuraavan viikon työlistaa. Talon rouva käveli minua portilla vastaan ja ihmetteli, miksi olin jo nyt paikalla. Vastasin rouvalle tulleeni vain kertomaan, että seuraavalla viikolla nähdään. Toki tämän jälkeen kerroin minulle sattuneesta erehdyksestä.”

"Rouvat vahtivat vieressä"

Nämä sisarukset ovat varmasti voimakastahtoisia persoonia. Onkohan siivoojien pokka pitänyt heidän puunatessaan vuorotellen samoja kohtia?

”Eräässä talossa asui kaksi iäkkäämmän puoleista sisarusta, jotka olivat riidoissa keskenään. Kummallakin kävi siivooja samana päivänä, samaan aikaan, mutta eri firmasta. Eteinen, portaikko sekä sauna- ja kylpyhuonetilat olivat yhteiset. Molemmat sisarukset pitivät huolen siitä, että heillä käyvä siivooja siivoaa käynnillään myös portaikon ja saunatilat. Koska molemmat halusivat pitää kiinni omasta siivouspäivästään ja ajastaan, kävi usein niin, että kun toisella rouvalla käyvä siivooja lopetti portaikon ja saunatilojen siivouksen, toinen aloitti niiden siivouksen heti perään. Rouvat vahtivat vieressä, että nämä tuli varmasti tehtyä. Tähän ei auttanut mikään järkipuhe, eikä kumpikaan suostunut siirtämään siivoojansa käyntiä esimerkiksi eri viikolle tai teettämään meillä eri töitä. Portaikko ja saunatilat siivottiin siis joka kerta kahteen otteeseen, koska kumpikin halusi oman siivoojansa tekevän sen.”

Perheriidalta vältyttiin

Tässä tapauksessa syyllinen löytyi onneksi lopulta – tosin hieman yllättäen. Luuliko entinen siivooja, ettei koskaan jäisi kiinni?

”Naispuolinen asiakas kertoi irtisanoneensa aiemman siivoussopimuksen, koska edellinen siivooja oli tilannut heidän kotiinsa aikuisviihdekanavan. Nainen oli kysynyt asiaa mieheltään, eikä mies ollut kanavaa tilannut. Ei siis jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin että siivoojahan se oli ollut asialla.”

Lue myös:

    Uusimmat