Siideribroileri 28.10.1999

toim. Kati Nappa

6-8 broilerin rintafileetä
(nahatonta)
1 sipuli
4 viipaletta pekonia
50-100 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
mustapippuria, suolaa
(2 rkl calvadosta)
2-2 1/2 dl kuivaa siideriä
(1 keltuainen)
n. 1 rkl Dijon-sinappia tai
muuta vahvaa mutta ei makeaa sinappia
1/2 dl kermaa tai
cremeä persiljaa

Suikaloi pekoni. Hienonna sipuli ja herkkusienet. Lorauta pannulle öljy ja lisää pekoni-, sipuli- ja sienisilppu ja kuullota. Nosta rintafileet pannulle ( jos teet isomman annoksen, paista rintafileet parissa erässä). Mausta suolalla ja pippurilla.
Lorauta sekaan tilkka calvadosta, jos haluat erityisen hyvän maun. Lisää siideri ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 12 min. Nosta broileripalat lämpimälle vadille. Keitä lientä hetki kokoon.
Sekoita keltuainen, sinappi ja kerma keskenään kulhossa. Lisää joukkoon vähän kastikelientä ja kaada vasta sen jälkeen loppu liemen joukkoon. Kuumenna mutta älä keitä ettei keltuainen juoksetu. Kaada kastike broileripalojen päälle tai nosta palat kastikkeen joukkoon.
Tarjoa lisäkkeeksi paistettuja herkkusieniä (ne, jotka jäävät yli rasiasta), keitettyjä perunoita ja porkkanasuikaleita. Voit valmistaa ruoan myös koipipaloista.

Lue myös:

    Uusimmat