Mainos

Sihvonen: Jesse Puljujärvi ei hurmaa pelkillä tehopisteillään – mutta voiko NHL-lupaus tehdä ison virheen?

8:05
Videolla juttua lauantain liigakierrokselta.

Oulun Kärppien hyökkääjä Jesse Puljujärvi on ollut koko Liigan alkukauden seuratuin hahmo. Rapakon takaa takaisin Suomeen palannut 21-vuotias hyökkääjä on tehoillut välittömästi. Mutta mitä taustalta paljastuu? MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen perkaa Puljujärven alkukauden otteita.

13 pelaamassaan liigaottelussa Puljujärvi on ollut piste per peli -tahdissa (7+6=13). Erityinen huomio liittyy osumasarakkeeseen. Puljujärvi on tällä hetkellä peräti viiden ottelun mittaisessa maaliputkessa.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen näkee Puljujärven pelissä erittäin lupaavia merkkejä.

Mitä Puljujärven peli on kertonut? Mitä siitä on heijastunut?

– Puljujärvi on parantanut valtavasti peruspelaamistaan, eikä pidä tuijottaa vain hänen pisteitään. Hän edistää toimillaan viisikon peliä, auttaa ketjukavereitaan, eikä syöttöketju katkea hänen kohdallaan. Hän on vahva, kun hän kamppailee kiekosta ja hän myös saa paljon kiekonriistoja. Vain joitain mainitakseni, Sihvonen analysoi.

Näyttää siltä, kuinka kaukalossa olisi kuin toinen mies viime vuosien vaikeisiin aikoihin verrattuna. Jos vertaa aiempaan, niin missä muutos näkyy konkreettisesti?

– Puljujärvi ei pelaa enää peliä ikään kuin oikaisten. Hän pelaa yksilötasolla peliä reagoiden – mitä peli pyytää. Hän antaa itseään enemmän pelille kuin aiemmin. Hän maksaa hintaa ja on ikään kuin epäitsekkäämpi. Sitä myöden, peli peliltä, hän saa palkintoja. Hänen peliasentonsa on jämäkämpi, liike on jouhevampaa ja hänen ratkaisunsa, kiekon kanssa, ovat rauhallisempia. Sitä kautta hänen pelinsä on nopeampaa ja hän pystyy tukeutumaan ketjukavereihin paremmin.

Huijaako iso kaukalo jollain tavalla Puljujärven alkukauden kokonaiskuvaa? Hyötyykö Puljujärvi siitä, että hän saa vetää isoja kaarroksia, toisin kuin NHL:ssä?

– Toki, ei pidä nyt liikaa innostua. Totta kai Liigan olosuhteissa on helpompi pelata kuin NHL:ssä, mutta fakta on myös se, että myös Liigassa on äärimmäisen vaikea pelata sellaisessa roolissa, missä Puljujärvi on, jos pelaaja ei ole kaikin puolin kovassa tikissä. On tehtävä arvio siitä, että Puljujärvi on nyt paljon parempi liigapelaaja, mitä hän oli aikanaan täältä lähtiessä. Ja kyllä Puljujärven kaarteet ovat pienentyneet ja tiukentuneet aiemmasta.

Mitä toivoisit enemmän? Nähtyjen otteiden perusteella, mihin Puljujärven pitää keskittyä?

– Hänessä näkyy toisiaan ripaus sitä, että hän ikään kuin pettyy näkyvästi jäällä suoritukseensa. Siitä syntyy pieni pettymyksen huokauksen viive. Se on turhaa! Hänen pitää vain jatkaa pelaamista, olla pelin virrassa mukana ja ymmärtää, että jopa pelaamisen parhaaseen flow’hun kuuluvat virheet.

Puljujärven kohdalla on nostettu esille skenaario ja vaihtoehto, jossa hän lähtisi kesken kauden takaisin NHL:ään. Olisiko tämä lainkaan fiksu liike nuoren hyökkääjän itsensä kannalta? Olisiko äkkipikainen liike iso virhe?

– Pidän viisaampana ratkaisuna pelata kokonaisia kausia yhdessä sarjassa ja yhdessä seurassa – kehittymisen kannalta. Mutta toki kaikki riippuisi myös siitä, että millaista saumaa hänelle tarjottaisiin NHL:stä. Ei tässä ole yhtä totuutta. Mutta nykytilanne on hyvä. Päivittäinen kehittyminen Kärpissä ja mahdolliset MM-kisat päälle – se lienee paras reitti juuri nyt.

Missä Puljujärvi menee tällä hetkellä, verrattuna Liigan muihin koviin nimiin – onko hän Liigan paras pelaaja?

– On joukkuepallopelieetoksen mukaista vastata tähän niin, että Puljujärvi kuuluu Liigan aivan parhaiden pelaajien kastiin juuri nyt.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja