Jesse Puljujärvi suhtautuu vakavanaamaisesti NHL-huhuihin – ”Koko kausi menee täällä”

8:11
Videolla juttua lauantain liigakierrokselta.

Jesse Puljujärvi on hyvin tietoinen sopimuksensa pykälästä, jonka mukaan hän voi lähteä kesken kauden takaisin NHL:ään. 21-vuotiaan hyökkääjän ilme kuitenkin vakavoituu, kun hän kuulee tuoreista pyörittelyistä.

Kolme viimeisintä kautta Pohjois-Amerikassa, Edmonton Oilersin organisaatiossa viettänyt Puljujärvi teki kesällä ison liikkeen, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Kyseisessä diilissä on pykälä, jonka mukaan Puljujärvi voi palata NHL:ään 1. joulukuuta mennessä.

Näkyvä sopimusmaininta on pitänyt huhut voimissaan. Puljujärveä on yhdistetty muun muassa Sebastian Ahon edustamaan Carolina Hurricanesiin päin.

– Kyllähän se on ollut koko ajan tässä se juttu, että täällä ollaan koko kausi, Puljujärvi toteaa vakavanaamaisena, kun hänelle mainitaan NHL-huhuista.

Taustalta paljastuu, että Puljujärvi on ollut perillä erinäköisistä kytköksistä.

– Päätavoite on se, että olen Kärpissä koko kauden. En mieti mitään tuollaisia epäolennaisuuksia. Kehitän itseäni niin paljon kuin pystyn ja autan omaa joukkuetta, Puljujärvi avaa ajattelutapaansa MTV Urheilulle.

– Jos jotain tapahtuu, niin sopimuksessa on mahdollisuus lähteä. Sitten on. Mutta kyllä tässä ollaan sillä mietteillä, että koko kausi menee täällä, Puljujärvi jatkaa.

Pohjois-Amerikassa Puljujärven nimi on ollut otsikoissa varsinkin viime kevään siirtopyynnön jälkeen. Tuoreeltaan Sportsnetin toimittaja Chris Johnston kertoi, että hänen tietojensa mukaan Puljujärvi olisi päättänyt jäädä koko kauden ajaksi Ouluun.

Kärpissä asiaan on otettu hyvin rauhallinen lähestymiskulma.

– Jos hän lähtee, niin hän lähtee. Pidämme hänestä niin kauan hyvää huolta kuin mahdollista. Autamme, välitämme ja teemme kaiken sen eteen, että hän voi nauttia elämästään. Niin nuoren miehen elämästä kuin siitä sivutuotteesta, hänelle tällä hetkellä ehkä siitä tärkeimmästä, eli jääkiekosta. Sitten kun hänen aikansa kärppäjoukkueessa päättyy, niin toivotamme hänelle onnea ja menestystä. Sitä emme tiedä, että koska se päättyy. Mutta ei meidän kannata siitä hirveästi murehtia, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner miettii.

Olisiko se jotenkin hosumista lähteä kesken kauden takaisin rapakon taakse?

– En mä siitä osaa sanoa mitään. Jesse saa tehdä ihan itse päätöksensä, eikä häntä ole velvoitettu pelaamaan (täällä). Hän saa pelata siellä, missä hän itse haluaa pelata. Hän oppii tekemään omia valintoja. Siitä olen itse tyytyväinen, Manner sanoo, seurajoukkueen näkökulmasta.

Projekti edistyy

Juuri nyt kaukaloissa viilettää aivan uusi mies. Ainakin viime vuoteen verrattuna. Edmontonin ajan murheet ja tilanteen tuskaisuus ovat kadonneet Puljujärven olemuksesta.

Voiko jopa sanoa, että olet saanut peli-ilon takaisin?

– Olen saanut vastuuta ja on tullut välillä onnistumisia. On voitettu pelejä ja meillä on hyvä joukkue. Noiden tekijöiden kautta pystyn kyllä nauttimaan siitä pelaamisesta. Ja onhan se sitä kautta ilmiselvää, Puljujärvi miettii peli-iloon liittyen.

Itse paluupäätös vaati rohkeutta. Puljujärvi ehti nousta suoranaiseksi supertähdeksi Suomessa, kiitos nuorten MM-kotikisojen vakuuttavien otteiden.

Vaikeuksien jälkeen Puljujärvi palasi hyvin maltillisena takaisin tuttuun ympäristöön, Ouluun.

– Ajattelin vain, että pääsee pellaamaan. Autan joukkuetta ja nautin jääkiekosta – se oli se päätavoite.

– Tämä on hyvä liiga. Täällä on kovia pelejä ja ainakin omasta mielestäni olen pelannut ihan hyvin. Olen pystynyt käyttämään niitä omia vahvuuksia, mitä on ollut ja mitä on nytkin. Tässä on kiva pelata, Puljujärvi tuumaa hyväntuulisena.

Alkukauden 13 liigaottelussa Puljujärvi on nakuttanut tehot 7+6=13. Yksi silmiinpistävä piirre on ollut se, miten hanakas Puljujärvi on pelistä toiseen. Hänelle on merkattu jo 95 laukausta, mikä tietää yli seitsemän laukauksen pelikohtaista keskiarvoa. Nykytahdilla Puljujärvi paukuttaisi yli 400 kutia yhden runkosarjan aikana.

Taustalta paljastuu suora ohje.

– Pelillisten vinkkien osalta on puhuttu siitä, että käytän omia vahvuuksia. Vahvaa luistelua ja sitä, että lauon paljon. Menen maalille ja että tuon työmäärän kentälle joka ilta. Siihen päälle vahvaa kamppailua. Noiden kautta tapahtuu hyviä asioita, Puljujärvi tuumaa.

Hanakkuus on kummunnut myös onnistumisista. Puljujärvi on saanut yhden ison projektin rullaamaan.

Suomessa Puljujärvi yrittää saada itseluottamuksen takaisin tappiin.

– Kyllä siinä on vielä tekemistä, mutta hyvässä suunnassa ollaan.

Puljujärven kohdalla voikin puhua tietynlaisesta uudesta tulemisesta.

– En tiedä, kai se sitä on. Tällä tasolla ollaan nyt ja katsotaan, että mihin rahkeet riittävät. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja