Sigourney Weaver avautuu roolistaan Alien-elokuvissa

AVAlla nähtävää uutta Valtapeliä-sarjaa tähdittävä upea Sigourney Weaver paljastaa, ettei hän ollut kovin innoissaan vuonna 1979 ilmestyneestä Alien-elokuvasta. Elokuva kuitenkin nostatti hänet suureen suosioon ja takasi hänelle ansaitun tittelin ensimmäisenä vakuuttavana naispuolisena tieteiselokuvasankarina.

Dramaattinen -näyttelijätär Sigourney Weaver, 63, muistetaan varmasti parhaiten Alien-elokuvasarjastaavaruusolioita rökittävänä teräksenkovana ja neuvokkaana kaunottarena – toisin sanoen lähes ensimmäisenä naispuolisena tieteiselokuvasankarina. Weaverista äityikin suoranainen scifi-jumalatar.

Näyttelijä kuitenkin paljastaa, ettei hän ollut kovin innoissaan vuonna 1979 nappaamastaan Ellen Ripleyn roolista science fictioniin perustuvassa elokuvassa.

– Kun kuvasimme ensimmäistä Alienia – ja koska olin sellainen snobi, en oikeastaan halunnut näytellä tieteiselokuvassa – kuvittelin näytteleväni Shakespearen Henrik V -näytelmässä koko ajan, Weaver paljastaa näin jälkikäteen.

Kuitenkin Alien-elokuvasarjaa tehtiin peräti neljän elokuvan verran, vaikkakin ensimmäisen ja toisen elokuvan välillä ennätti vierähtää melkein kymmenen vuotta ja ohjaajat vaihtuivat jokaisella kerralla.

– Mielestäni oli mukava palata kuvioihin aina parin vuoden välein itsevarmempana ja elämää kokeneempana. Se oli erikoislaatuinen tilaisuus minulle, Weaver muistelee.

Urheilullinen Weaver loksautti kanssanäyttelijöittensä leuat varsin vakuuttavan roolisuorituksensa vuoksi viimeisemmässä, vuonna 1997 ilmestyneessä Alien-elokuvassa. Alien – ylösnousemus -elokuvan kuvauksissa Weaver onnistui upottamaan koripallon ensimmäisellä otolla koriin – ja vieläpä selkä edellä. Otos oli vähällä mennä pilalle, sillä kanssanäyttelijä Ron Perlman meinasi lipsua roolistaan hämmästyttyään onnistuneesta heitosta niin paljon.

– Uskon, että me tulemme näkemään lisää – jopa todentuntuisissakin elokuvissa – naisia, jotka ovat fyysisesti vahvoja ja jotka rökittävät muut mennet tullen. Heidän ei tarvitse seikkailla avaruudessa, vaan he ovat osa nykyaikaa – varokaa vain! Weaver kuvaili vuonna 2011.

Uusimmassa televisiosarjassa Valtapeliä Weaver näyttelee älykästä ja taitavaa poliitikkoa Elaine Barrishia, eronnutta Ensimmäistä Naista, joka työskentelee nyt USA:n ulkoministerinä valtavien paineiden keskellä. Onko meno yhtä raivoisaa kuin Alieneissa? Katso itse!


Avalla keskiviikkoisin klo 21 alkaen 28.11.


AVA

Lähde: Vulture.com, Shocktillyoudrop.com, Rottentomatoes.com

Kuvat: GettyImages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja