Sieni-tomaattimuffinit

Suolaiset muffinit ovat käteviä ja helppoja leivonnaisia, jotka moni unohtaa turhaan. Metsästä löytyvät sienet sopivat muffineihin loistavasti! Saat maidottomia muffineja, kun käytät tuorejuuston ja kerman sijaan kookosmaitoa.

Sieni-tomaattimuffinit

10-20 kpl koon mukaan

  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 200 g ryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g /1 dl kuivattua sienirouhetta)
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
  • 1 rasia (100 g) kantarellituorejuustoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 1 dl maitoa, kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
  • 2 munaa
  • 1 dl öljyä / aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua.

Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan.

Vinkki: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan kolme desilitraa kookosmaitoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat