SHL:n runkosarja loppusuoralla – taulukon molemmissa päissä luvassa hurjaa draamaa

Ruotsin SHLssä on edessä runkosarjan loppurutistus. Koronaviruksen sotkeman otteluohjelman vuoksi seurojen ottelumäärät ovat vielä hyvin erilaiset, eniten pelanneilla on koko maaliskuun aikana luvassa enää 5 runkosarjapeliä kun taas joillakin lähemmäs 10.

Kaikista eniten maaliskuussa urakoi Brynäs joka joutuu pelaamaan peräti 11 ottelua 21 päivän sisällä saadakseen kaikki pelinsä pakettiin. Runkosarjan päätöspäivä on tällä hetkellä 25.3. kun kautta päätettiin jo alkuvuodesta pidentää kahdella viikolla ottelusiirtojen vuoksi.

Nykyisen aikataulun mukaisesti pudotuspelit pääsevät käyntiin 27.3. samalla metodilla kuin Liigassakin, ensin sijoille 7-10 sijoittuneet pelaavat keskenään ottelupareissa kahdesta voitosta "säälipleijarit" puolivälieriin pääsystä.

Puolivälierät käynnistyvät 1.4. ja niitä pelataan kahdessa otteluparissa vuoropäivin, jatkoon tarvitaan neljä voittoa, kuten myös välierissä ja finaaleissa.

Välierät käynnistyvät 16.4. ja finaalit 1.5. Kauden 2020-2021 mestari on selvillä viimeistään 15.5.

C More näyttää pudotuspelit jälleen erittäin kattavasti. 

Runkosarjan voittotaistelusta näyttää muodostuvan kahden kauppa. Vasta viime kaudella ensi kertaa SHLn huipulle noussut ja silloin runkosarjan kolmostilan napannut Rögle on juuri tällä hetkellä piikkipaikalla. Aivan lähituntumassa väijyy kuitenkin parin vaisumman kauden jälkeen hienon paluun kärkijoukkueeksi tehnyt Växjö.

Näiden kahden "titaanin" osalta suurin ratkaisun hetki koetaan todennäköisesti lauantaina 13.3. kun joukkueet kohtaavat. Tämä ottelu saattaa hyvinkin konkreettisesti ratkaista myös runkosarjavoiton kohtalon. Peli on luonnollisesti myös C Moren tv-otteluna.

Skellefteå on pelannut loistavan kevätkauden ja on tällä hetkellä vahvasti kiinni kotiedussa puolivälieriin, runkosarjan voittotaisteluun se ei kuitenkaan enää ehdi.

Skellefteån perässä neljä joukkuetta Luulaja, Örebro, Frölunda ja Leksand ovat hyvin lähellä toisiaan ja tämän nelikon sisällä sijoitukset ehtivät vielä heitellä paljonkin. Luulaja ja Frölunda pelasivat helmikuussa alavireisesti, nyt on mielenkiintoista nähdä, mihin joukkueiden tie lopulta runkosarjassa vie.

Juuri tällä hetkellä Leksand olisi jäämässä sijalle 7. eli suoran puolivälieräpaikan ulkopuolelle mutta se ehtii vielä korjaamaan tilanteen.

Färjestadin ja Djurgårdenin käteen on tällä hetkellä jäämässä "musta pekka". Färjestad voisi vielä voittoputkea jatkamalla ja vastustajien kompuroidessa juuri ja juuri hilata itsensä kuuden sakkiin mutta todennäköisempää on tällä hetkellä jääminen sijoille 7-9. Djurgården ei voi kiilata kuuden parhaan joukkoon enää edes matemaattisesti. "Säälipleijareiden" kautta jo puolivälieriinkin eteneminen tulee olemaan haastavaa ja pienten marginaalien ratkomaa.

Sarjan bottom 5 -taistelu tulee olemaan ehkä kaikista jännittävin. Runkosarjassa sijoille 13. ja 14. jäävien joutuminen pudotuskarsintaan ja tämän ottelusarjan (4 voittoa) häviäjän varma putoaminen SHLstä tietää piinaavia hetkiä joukkueille ja upeata draamaa jääkiekkofaneille.

Ainakin viidellä joukkueella (HV71, Oskarshamn, Linköping, Malmö, Brynäs) voi olla runkosarjan päätteeksi edessä niin taivas, 10. sijan ja ainakin parin playoff-pelin myötä, kuin myös helvetti putoamiskarsintojen osalta.

Olisi täyttä hulluutta edes yrittää ennustaa tässä vaiheessa miten tämän viisikon loppujärjestys tulee muotoutumaan. Loppujen lopuksi ratkaisuja saatetaan tasapistetilanteissa joutua tekemään jopa maalierojen perusteella. Malmö on juuri tällä hetkellä porukasta vahvimmilla säilymään ja ottamaan viimeisen playoffpaikan mutta toisaalta esimerkiksi Brynäsillä on mahdollisuus napata vielä teoriassa yli 30 pistettä, eri asia toki miten joukkue tulee hurjassa otteluruuhkassaan suorittamaan.

Yhtä kaikki, runkosarjakausi 2020-2021 tulee saamaan hienon ja huippujännittävän lopun.

C More näyttää runkosarjan aikana vielä yhteensä 8 ottelua Suomeksi selostettuna. Huomioitavaa on että runkosarjan loppuun saakka arkipäiväottelut käynnistyvät jo poikkeuksellisesti klo 19 ja lauantaipelit klo 16.15 Suomen aikaa.

Lisätarjontaa löytyy cmore.fi suoratoistopalvelusta jossa selostus on alkuperäiskielellä.


mainos

Maaliskuun ottelut

to 4.3. klo 18.55 Färjestad-Linköping

la 6.3. klo 16.10 Malmö-Färjestad

to 11.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin (vain cmore.fi)

la 13.3. klo 16.10 Rögle-Växjö

to 18.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

la 20.3. klo 16.10 Valitaan myöhemmin

ti 23.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

to 25.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin


Lisäottelut vain cmore.fi (muutokset mahdollisia):

ti 9.3. klo 18.55 Skellefteå-Luulaja

to 11.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

la 13.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

ma 15.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

ti 16.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

to 18.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin 

ti 23.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

to 25.3. klo 18.55 Valitaan myöhemmin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja