Seuraava päivitys pitää iPhone-puhelimiin murtautujat loitolla – vaikeuttaa samalla myös poliisin työtä

Tulevan ohjelmistopäivityksen jälkeen iPhone-varkaalla on vain tunti aikaa saada varastettu laite murtautumiskaluston luo sen jälkeen, kun laite on mennyt lukitukseen.

Pääkuvan video

Tämä kolmen sormen näppäinyhdistelmä saa iPhonen hyytymään

Apple ilmoitti eilen aikeistaan muuttaa iPhone-puhelimien asetuksia niin, että viranomaisten eniten suosima tapa murtautua sisään Applen älylaitteisiin vaikeutuu. Tietotekniikkajätti perustelee ratkaisuaan sillä, että se haluaa suojella kaikkia asiakkaitaan – varsinkin maissa, jossa rikolliset saavat puhelimia haltuunsa liiankin helposti.

Päivityksessä iPhonen tehdasasetuksia muutetaan nyt niin, että kun laite on ollut lukittuna tunnin ajan, katkeaa datavirta sen USB-liitännästä. Lainvalvojat ja rikolliset ovat aikaisemmin voineet päästä puhelimien tietoihin käsiksi USB-liitännän kautta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päivityksen jälkeen varkailla tai hakkereilla tai lainvalvojilla on tunti aikaa saada haltuun otettu iPhone sen kaluston luo, jolla puhelimeen murtaudutaan, ja saada data ulos.

Apple kertoo, että muutoksella pyritään suojelemaan yrityksen asiakkaita sellaisissa maissa, joissa lainvalvonta harrastaa sortotoimia. Myös rikolliset ja vakoojat ovat käyttäneet samaa teknologiaa iPhone-puhelimien tietoturvan murtamiseen.

Tietotekniikkajätti kertoo pyrkivänsä myös jatkuvasti parantamaan tuotteidensa suojauksia auttaakseen asiakkaitaan puolustautumaan hakkereita, henkilöllisyysvarkaita ja muita yksityisyyden loukkauksia vastaan. Yrityksen ei olekaan tarkoitus vaikeuttaa viranomaisten työtä, sillä kyseistä päivitystä suunniteltiin jo ennen kuin Apple sai kuulla sen olevan lainvalvojien käyttämä porsaanreikä.


Lähteet: Reuters, Engadget

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja