Sesonki alkoi jo nyt – nämä joulukalenterit viedään käsistä

Jouluun on vielä aikaa, mutta kaupoissa sesonki on jo käynnistynyt. Hyllyt ovat täynnä joulukalentereita, joista suosituimpia vanhemmat saivat metsästää viime vuonna kissojen ja koirien kanssa. 

Lokakuu on vasta puolessavälissä, mutta kauppojen hyllyiltä löytyy jo joulukalentereita ja joulumakeisia. Tietynlaista kalenteria havittelevan ei kannata jättää ostoksia viime tinkaan vaan hankkia kalenteri varmuuden varalta jo nyt varastoon. Varsinkin lelukalenterit ovat nyt hittituotteita. 

– Jos jonkun tietyn kalenterin haluaa, kannattaa olla etunojassa liikenteessä. Star Wars -kalentereista on varmasti tulossa yksi hitti tälle joululle, ennustaa K-Citymarket-ketjun markkinointijohtaja Antti Lempiäinen.

Lempiäinen povaa myös elokuviin perustuvien Avengers, Transformers ja Inside Out -kalentereiden olevan tämän joulun suosikkeja. 

Prismojen valikoimiin lelujoulukalenterit ovat tulleet jo syyskuun lopussa tai lokakuun alussa.

– Vuodesta toiseen suosituimpia ovat Legon kalenterit City, Friends ja Star Wars. Tänä vuonna Frozen-kalenterille odotetaan suurta kysyntää, kertoo S-ryhmän viestintäpäällikkö Outi Hohti.

– Makeisjoulukalentereista 90 prosenttia myydään marraskuun aikana ja myynti kiihtyy lähestyttäessä joulukuuta. Muiden joulukalentereiden myynti alkaa jo lokakuussa, mutta on suurimmillaan marraskuussa.

Kalentereiden lisäksi joulukauppa käynnistyy joulusuklailla ja jouluvaloilla. Varsinaisten joulukoristeiden sesonki alkaa vasta marras-joulukuun taitteessa.

Lue myös:

    Uusimmat