Seniorien nettikouluttaja: Skype on ikäihmisille arkipäivää

Kun tietokoneen perustoiminnot ovat tulleet tutuiksi, monet seniorit haluavat syventää osaamistaan. Ikäihmisten atk-kursseilla opetellaan yhdistämään tietotekniikkaa ja valokuvausta, käyttämään nettipuhelinta sekä kirjoittamaan blogeja.

Mukanetin toiminnanjohtaja Eija-Riitta Kortesluoman mukaan Skype on ikäihmisille arkipäivää. Monet jutustelevat nettipuhelimen välityksellä lastensa ja lastenlastensa kanssa.

– Se on väline, jolla puhutaan merten yli, kun lapset ovat maailmalla menossa. Puheluiden maksuttomuuden lisäksi videomahdollisuus tuo lisäarvoa, Kortesluoma sanoo.

Netin kautta käytävät videopuhelut ovat hämmästyttäneet Mukanetin asiakkaita. Reilu vuosi sitten käynnissä oli Kortesluoman mukaan oikea Skype-buumi.

Skypen lisäksi myös digikameralla otettujen kuvien muokkaus on kova hitti. Kuvien muokkaamisen lisäksi kuvia opetellaan lähettämään sähköpostitse. Mukanetti antaa opastusta kuvankäsittelyohjelmien käyttöön.

– Kompastuskivi on usein se, että kuvankäsittelyohjelmien kieli on usein englanti.

Nuorten suosiossa oleva Facebook ei sen sijaan ole innostanut. Monet ovat halunneet tietää, että mistä on kyse, kun Facebookista puhutaan muun muassa mediassa.

– Ollaan enemmän kiinnostuneita esimerkiksi siitä, miten voi kirjoittaa blogeja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja