Selvitys paljastaa: Tämä on paras aika varata lentoliput

Tuore selvitys kertoo, milloin lentoliput ovat halvimmillaan.

Yhdysvaltalainen nettimatkatoimisto CheapAir analysoi viime vuonna selvityksessään noin kolme miljoonaa lentomatkaa. Selvityksessä seurattiin lippujen hintojen kehitystä noin 320 päivän ajan ennen lentopäivää. Tämän jälkeen laskettiin tarkka keskiarvo, milloin lipun hinta oli alimmillaan, kertoo Huffington Post.

Kotimaan lennot olivat halvimpia keskimäärin 54 päivää ennen lentopäivää. Mikäli lippua ei saanut taskuun juuri tuona kyseisenä ajankohtana, kannatti lippu kuitenkin varata 112–21 päivää ennen matkaa. Tällä aikavälillä hinnat ovat tyypillisesti kaikkein alimmillaan.

Tyypillisesti lentomatkustajat uskovat löytävänsä halvimman lentolipun aivan viime tingassa. Selvityksen tuloksen mukaan tämä ei ole kuitenkaan lainkaan totta.

Tutkijoiden mukaan lentolippu maksaa lentoa edeltävien seitsemän päivän aikana keskimäärin 200 dollaria (noin 181 euroa) enemmän kuin "edullisella aikavälillä" ostetut liput. Ne, jotka ostivat liput 7–13 päivää ennen lentoa, maksoivat lipustaan puolestaan 75 dollaria (noin 68 euroa) enemmän. 

Hinta riippuu myös kohteesta ja ajankohdasta

Vaikka selvityksen mukaan näyttääkin siltä, että lipun varaaminen 54 päivää ennen lentoa olisi kaikkein edullisinta, tutkijat korostavat ettei tätä sääntöä kannata noudattaa orjallisesti: paras hinta riippuu paljon siitä, minne on suuntaamassa – ja milloin.

Jos matka kohdistuu johonkin erityisen suosittuun kohteeseen erityisen suosittuna ajankohtana, kannattaa matka varata jo hyvissä ajoin ennen selvityksessä paljastunutta parasta varausajankohtaa. Kun lennolle on kovaa kysyntää, ei lentoyhtiöillä ole intoa alentaa lippujen hintoja. Sama pätee lentoihin, joiden kohteena ovat vaikeammin saavutettavat lentokentät pienemmissä kaupungeissa. Näillä kentillä lentoyhtiöillä ei ole kovin paljon kilpailua, joten lippujen hintoja ei tarvitse tavallisesti alentaa.

Sairaana matkalla – kuka korvaa ja mitä?

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleet vastaava lääkäri Ari Kinnunen ja OP:n korvauspalvelun johtaja Antti Huhtala kertovat, miten matkalla sairastumisia korvataan.

Sairaana matkalla - kuka korvaa ja mitä? 25:25

Lue myös:

    Uusimmat