Mainos

Selvitys paljastaa päivän, jolloin Teslan rahat loppuvat – näin paljon yhtiö polttaa rahaa minuutissa

Vaikka sähköautovalmistaja Teslalla on kaksi korkean profiilin projektia työn alla, on yhtiön käteiskassan pohja pian näkyvissä.

Tesla esitteli viime viikolla sekä raskaan liikenteen mullistamiseen tähtäävän Semin että maailman nopeimmaksi autoksi tituleeratun Roadsterin. Bloombergin raportti kuitenkin ennustaa yhtiölle taloudellisia vaikeuksia, mikäli sijoittajilta ei tule lisää rahaa ja ongelmat Model 3:n tuotannossa jatkuvat.

Raportin mukaan Tesla käyttää tunnissa 480 000 dollaria. Minuutissa se tekee noin 8 000 dollaria. Mikäli yhtiö jatkaa rahavarojensa käyttämistä samaan tahtiin kuin tähän asti, sen kassa ammottaa tyhjyyttään Bloombergin arvion mukaan maanantaina 6. elokuuta 2018 kello 09.17 Suomen aikaa.

Todellisuudessa Teslan käteisvarat eivät todennäköisesti tule loppumaan – ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. Toimitusjohtaja Elon Muskilla ei ole puutetta sijoittajista, ja yhtiö on tunnettu varausmaksuista, joita se ottaa asiakkailtaan ennen kuin tilattuja autoja on edes valmistettu. Ei ole myöskään mahdotonta, että yhtiön osakkeita laitettaisiin tarjolle. Musk itse pitänee kuitenkin kiinni omasta 20 prosentin siivustaan.

Saadakseen sekä Model 3:n, Semin että Roadsterin tuotannot täyteen vauhtiin, yhtiö tulee käyttämään miljardeja dollareita lähivuosien aikana. Bloombergin analyytikko Kevin Tynan arvioi, että yhtiön on kerättävä jopa kaksi miljardia dollaria ensi vuoden puoliväliin mennessä.

***

0:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.