Selvää jälkeä: Manchester City näytti Unitedille kaapin paikan

Manchester City oli paikallisvastustaja Manchester Unitedille liian kova vastustaja jalkapallon Englannin Valioliigan paikalliskohtaamisessa. City haki Unitedin kotikentältä vahvan esityksen päätteeksi 2–0-voiton. Tuloksen lisäksi kotijoukkueen kannattajien ilmeitä synkistää se, että City oli vastustajaansa selvästi parempi.

Pep Guardiolan miehistö siirtyi seitsemännellä minuutilla johtoon, kun Eric Bailly ohjasi Cityn Joao Cancelon keskityksen omaan maaliin. Avauspuoliajan lopussa Bernardo Silva ohjasi Cancelon keskityksestä vieraat takatolpalta 2–0-johtoon.

Sateen piiskatessa pelaajien kasvoja United ei saanut ottelun lopussa minkäänlaista kiriä aikaan. Ilman David de Gean torjuntoja City olisi jyrännyt vieläkin suurempaan voittoon. Cityn pallonhallintaprosentti oli Valioliigan tilastojen mukaan lähes 68.

City nousi voitollaan sarjataulukossa Chelsean taakse toiseksi. Joukkue on kerännyt 11 ottelustaan 23 pistettä. Yhteensä 17 pistettä kerännyt Manchester United on ennen lauantain muita pelejä viidentenä.

Sarjan kärjessä on Chelsea, joka on kerännyt kaksi pistettä Cityä enemmän. Chelsea kohtaa myöhemmin tänään kotonaan Burnleyn. Valioliigassa pelataan tänään myös ottelut Brentford–Norwich, Crystal Palace–Wolverhampton ja Brighton–Newcastle.

Suomen maajoukkuehyökkääjistä Norwichin Teemu Pukki on avauksessa ja Brentfordin Marcus Forss aloittaa vaihdossa. Sarjajumbo Norwich tarvitsee kipeästi voittoa, sillä joukkue on kerännyt kymmenestä ottelustaan vain kaksi pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat