Mainos

Selkeä kaksio Punavuoressa

Nuorenparin kaksio Helsingin keskustassa on remontoitu huolellisesti ja suurimmaksi osaksi itse. "Pidämme tilasta, avaruudesta, valoisuudesta ja selkeydestä", asukkaat toteavat.

Minimalistinen keittiö on selkeä, eikä se tule liikaa esille osana olohuonetta. Työtaso on kvartsia, se tilattiin niin ohuena kuin mahdollista. Jatkettava ruokapöytä on lasia. Philippe Starkin läpinäkyvät tuolit ovat henkäyksen keveitä ja lähes näkymättömiä. Kiiltävät ja läpinäkyvät materiaalit lisäävät tilantuntua. Vaaleaan kokonaisuuteen sopii kauniisti saarnilankkulattia. Pelkistetty sohva ja nojatuoli ovat kotimaista tuotantoa. Kalusteiden verhoilussa tulee kauniisti esille kankaan struktuuri.

Seinää vasten nojaa suuri koristeellinen peili, joka on hankittu pieninä palasina Hollannista. Se koottiin ja kunnostettiin vasta Suomessa. Myös pienet kristallivalaisimet ovat koristeelliset, mutta nekin ovat läpinäkyvät ja valoa heijastavat, kuten lähes kaikki pinnat ja elementit tässä kodissa.

Valaistusta oli suunnittelemassa sisustusarkkitehti Teemu Saukkonen. Päämääränä oli saada valaistus, joka on tasainen, huomaamaton ja jonka voi himmentää. Toiveet toteutettiin upotettavilla ja suunnattavilla halogeenilampuilla.

Makuuhuone jatkaa vaaleaa linjaa. Peiliovien kautta huoneen valon määrä kaksinkertaistuu ja tilan tuntu lisääntyy. Vaalean sängyn yläpuolella on ystävän tekemä kuvakollaasi hauskoista yhteisistä asioista. Ruisleipä, entinen kotiseutu, vanha työpaikan kello, raitiovaunu ja kuitti kuuluvat kuvitettuun tarinaan ystävysten tärkeistä asioista. Designia edustavat lattialla oleva muhkea valaisin Hollannista ja hauskat tikkaat Kuhmoisista.

Näissä vaaleissa väreissä pariskunta viihtyy kesäaikaan. Kun talven viileys saapuu, muuttuvat värit pienissä asioissa lämpimimmiksi.

Lisätietoja Teemu Saukkosen töistä: www.teemusaukkonen.fi

(T.i.l.a. 5.9.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.