Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Self-raising jauho

kuva: Myllyn Paras
kuva: Myllyn ParasMyllyn Paras
Julkaistu 27.07.2005 10:40(Päivitetty 27.07.2005 10:40)

Hei!
Australiassa keräsin kaikenlaisia ihania leivontaohjeita lehdistä.Nyt ongelmani on, että siellä käytetään ns. self-raising jauhoja, joissa on siis itsessään jo leivinjauhe. Miten muutan ohjeen tavallisille vehnäjauhoille? Kuinka paljon leivinjauhetta on esimerkiksi desissä itsestäänkohoavia jauhoja?
t. Liisa

Hei Liisa!
Self-rising vehnäjauho on tosiaan monissa maissa se yksi yleisimmistä perusjauhoista, jota myydään. Self-rising vehnäjauho sisältää kohotusainetta (leivinjauhetta tms.) ja suolaa. Jos leipoo tällä jauholla suomalaiseen ohjeeseen, tulee jättää vain pois leivinjauhe sekä hieman suolamäärää pienentää, mikäli sitä ohjeessa on.

Ja kysymykseesi eli toisin päin leivottaessa, siis self-rising jauhoja sisältävään ohjeeseen käytettäessä tavallisia vehnäjauhoja: lisätään 1 tl leivinjauhetta ja hiven (n. 1/3 tl) suolaa 2 dl erikois- tai puolikarkeita vehnäjauhoja kohden.

Ystävällisin terveisin
Arja

Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"
THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin
Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen
Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"
Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta
Glukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • 17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • 16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • 15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta