Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Self-raising jauho

kuva: Myllyn Paras
kuva: Myllyn ParasMyllyn Paras
Julkaistu 27.07.2005 10:40(Päivitetty 27.07.2005 10:40)

Hei!
Australiassa keräsin kaikenlaisia ihania leivontaohjeita lehdistä.Nyt ongelmani on, että siellä käytetään ns. self-raising jauhoja, joissa on siis itsessään jo leivinjauhe. Miten muutan ohjeen tavallisille vehnäjauhoille? Kuinka paljon leivinjauhetta on esimerkiksi desissä itsestäänkohoavia jauhoja?
t. Liisa

Hei Liisa!
Self-rising vehnäjauho on tosiaan monissa maissa se yksi yleisimmistä perusjauhoista, jota myydään. Self-rising vehnäjauho sisältää kohotusainetta (leivinjauhetta tms.) ja suolaa. Jos leipoo tällä jauholla suomalaiseen ohjeeseen, tulee jättää vain pois leivinjauhe sekä hieman suolamäärää pienentää, mikäli sitä ohjeessa on.

Ja kysymykseesi eli toisin päin leivottaessa, siis self-rising jauhoja sisältävään ohjeeseen käytettäessä tavallisia vehnäjauhoja: lisätään 1 tl leivinjauhetta ja hiven (n. 1/3 tl) suolaa 2 dl erikois- tai puolikarkeita vehnäjauhoja kohden.

Ystävällisin terveisin
Arja

Lisää aiheesta:

Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu
Kysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"
Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"
Suomen tiet ovat huonossa kunnossa, eikä parannusta näy – "Synkältä näyttää"
Poliisi varoittaa: Tästä talvitouhusta ropsahtaa sakkoja – "Muutamilla kuljettajilla lähtenyt lapasesta"
Suomen tappavimman syövän määrä tuplaantunut naisilla – "Oireilee yleensä vasta, kun tauti on valitettavan pitkällä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:51
    Liikenne

    Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu

  • 13:08
    Diabetes

    Kysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"

  • 10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 09:54
    Liikenne

    Suomen tiet ovat huonossa kunnossa, eikä parannusta näy – "Synkältä näyttää"

  • 08:45
    Liikennevalvonta

    Poliisi varoittaa: Tästä talvitouhusta ropsahtaa sakkoja – "Muutamilla kuljettajilla lähtenyt lapasesta"