Mainos

Häirinnästä syytetty Lauri Törhönen kiisti Ylen haastattelussa rajuimmat väitteet: "Siellä on ollut joku muu kuin minä"

Ohjaaja Lauri Törhönen myönsi Ylen haastattelussa käyttäytyneensä harkitsemattomasti, mutta kiisti osan häirintäväitteistä. 

Kohun keskelle joutunut elokuvaohjaaja Lauri Törhönen astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa sunnuntaina 18. helmikuuta. 

Yle julkaisi tammikuussa 2018 artikkelin, jossa yli 20 naista kertoivat Törhösen eriasteisesta seksuaalisesta häirinnästä.

– Olen varmasti temperamenttini ja ammattini vuoksi käyttäytynyt tyhmästi ja harkitsemattomasti. Varmaan myöskin tehnyt, sanonut ja katsonut sillä tavalla, että siitä on voinut häiriintyä, Törhönen myönsi Arto Nybergin haastattelussa.

Ylen jutussa naiset sanoivat elokuvaohjaajan muun muassa esitelleensä sukupuolielimiään naisten vessassa ja suudelleensa väkisin. Törhönen kiisti haastattelussa kyseiset väitteet. 

– En kiistä sitä, että olen itsekin varmaan häirinnyt. Mutta jos luen juttuja, joista tiedän sataprosenttisesti, etten ole ollut osapuoli siinä. En kiistä, että ihmiset muistavat oikein subjektiivisesti, mutta siellä on ollut joku muu kuin minä, hän sanoi lähetyksessä. 

– Saatan halata, kuin jääkiekkoilijat halaavat toisiaan. Siitä on pitkä matka kielareihin.

Ohjaajat Heidi Lindén ja Kaisa Rastimo keskustelivat Huomenta Suomessa Lauri Törhösen tapauksesta. Lindén kertoi, että hänellä on yli 150 naisen kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä elokuva-alalla. Katso haastattelu: 

8:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.