Seksologi vastaa: Vibraattorilla orgasmiin ja toimiva rakasteluasento

Helmen seksologi Leena Hattunen vastaa lukijoiden esittämiin kysymyksiin seksistä. Voit lähettää oman kysymyksesi seksologille artikkelin lopussa olevan linkin kautta.

"Olen parikymppinen naisen alku, enkä ole kertaakaan saanut orgasmia miehen kanssa. Emätinorgasmista en uskalla edes haaveilla, mutta olisi ihana laueta miehen antaessa suuseksiä tai sormin hyväillessä klitorista. Suuseksistä nautin todella paljon, joskus tuntuu kuin orgasmi olisi aivan lähelläkin, mutta se tunne katoaa nopeasti. Olenko vain yksi niistä naisista, jotka eivät kykene saamaan orgasmia miehen ansiosta?

Esileikin pituus ei ole ikinä ongelma, ehdin kiihottumaan tarpeeksi joka kerta. Eikä luottamuksesta ole pulaa, voin olla täysin rentoutunut ja estoton mieheni seurassa.

Itse saan kyllä orgasmin stimuloimalla klitorista vibraattorilla, mutta en saa itseäni laukeamaan muuten.

Voiko itsensä jotenkin totuttaa tietämättään/tahtomattaan laukeamaan vain vibralla? Ensimmäisiä kertoja, kun tyydytin itseäni vibraattorilla, laukesin melkein heti, enkä edes käyttänyt suurinta tehoa. Nyt kuitenkin menee todella kauan, ennen kuin saavutan huipun ja silloinkin vain vibran ollessa täysiteholla."

Seksologi vastaa: Niinpä, hyvä kysymys. Nimittäin tuo vibraattorin käyttö. Vibraattorihan stimuloi erittäin voimakkaasti klitoriksen hermostoa. Naisen klitoriksessa jopa 8000 hermopäätettä, kun miehen peniksessä niitä on n. 4 000. Toisinaan vibraattorin käytössä tapahtuu kuvaamasi kaltainen tilanne: klitoris vaatii voimakkaampaa ja voimakkaampaa stimulaatiota.

Mutta ei hätää, älkää vielä luovuttako! Oletteko kokeilleet sellaisia klitoriksen kiihottimia, joita voi käyttää yhdynnän aikana. Teillä on kaksi mahdollisuutta: joko hankitte kiihottimen, jota sinä käytät kädelläsi yhdynnän aikana. Tai hankit ns. päälle puettavan klitoriskiihottimen. Päälle puettavassa kiihottimessa on kuminauha tai valjaat, joiden avulla kiihotin puetaan päälle, jolloin se pysyy paikallaan myös yhdynnän aikana.

Jos sitten haluat vähentää kiihottimen käyttöä, tee se asteittain. Voit esimerkiksi vähentää vibraattorin tärinän voimakkuutta tai vähentää käytettyä aikaa esimerkiksi ottamalla vibraattorin käyttöön, vain siinä tapauksessa, kun näyttää siltä, ettei orgasmia muuten tule.

Ja toki voitte katsastaa myös rakasteluasennon: erityisen edullinen on ns. Cat-asento.

CAT-tekniikka on muunneltu lähetyssaarnaaja-asento. Nainen on selin makuulla ja mies asettuu naisen päälle siten, että hänen lantionsa on hieman korkeammalla kuin naisen. Korkeampi asento saa aikaan sen, että peniksen varsi ja miehen häpykukkula painavat naisen häpykukkulaa. Miehen tulee suunnata painonsa kohti hartioitaan ja päätään ja tärkeintä on, ettei ole kädet suorana kuten normaalissa lähestyssaarnaajassa. Sen sijaan mies kietoo kätensä naisen hartioiden ympäri ja makaa tavallaan painollaan naisen päällä. Nainen kietoo jalkansa miehen jalkojen yli tai ympäri.

Sekä nainen että mies osallistuvat lantionliikkeillään yhteiseen keinuntaan. Merkittävää on se, että miehen lantion kulkusuunta ei ole ylös-alas-liike (kuten normaalissa lähetyssaarnaajassa) vaan eteen-taakse-suunta. Miehen työntyessä sisään, hänen peniksensä varsi ja häpykukkula painavat naisen häpyhuulia, klitorista ja häpykumpua.

Asennon ja yhteisen rytmin löytäminen vaatii hiukan harjoittelua, mutta kiireettömällä harjoittelulla se kyllä onnistuu. Parhaimmillaan liike on toisiinsa sulautunutta pientä lantion keinuntaa eteen ja taakse.

Terveisin,
Leena Hattunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat