Seksiä ei ollut liki kahteen vuoteen, sitten iski koronakaranteeni – pariskunnan seksielämä syttyi uudelleen ja liitto pelastui: "Meidän pitäisi tehdä tätä useammin"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö seksi jokaisessa parisuhteessa ajan myötä?

Kotiin lukittautuminen voi johtaa entistä leiskuvampaan seksielämään. Niin kävi ainakin tälle parille.

Koronakriisin aikana monet pariskunnat joutuvat sietämään toisiaan enemmän kuin normaalisti, kun ihmisten toivotaan pysyvän kotona viruksen leviämisen estämiseksi. Toisille tämä käy helpommin kuin toisille, mutta esimerkiksi Kiinassa on havaittu avioerojen määrän kasvaneen hurjasti karanteenien myötä.

Kotiin eristäytymisen voi nähdä myös positiivisena asiana. New York Post kertoo Denisestä ja hänen aviomiehestään, jotka ennen koronaviruksen aiheuttamaa karanteenia olivat 14 vuoden avioliiton jälkeen keskellä kuivista kuivinta kautta seksin saralla, mutta karanteenista oli yllättävää iloa tämän suhteen.

– Emme olleet harrastaneet seksiä melkein kahteen vuoteen, 36-vuotias Denise paljastaa jenkkisivustolle.

Sukunimeään tai aviomiehensä nimeä nainen ei halua yksityissyistä kertoa julkisuuteen.

– Olimme vain jämähtäneet paikoillemme... ja avioliittomme oli karilla.

Yksi ilta muutti kaiken

Avioparilla tuntui olevan liikaa meneillään. Pariskunnalla on kolme teinipoikaa, normaalisti täysin päinvastaiset työaikatalut eikä juuri lainkaan yhteistä aikaa. Pariskunta ei juurikaan edes ehtinyt olla sängyssä yhtä aikaa. Niinpä erotiikka oli saanut jäädä taka-alalle.

Maaliskuun 20. päivänä tapahtui kuitenkin jotain uutta. Himot heräsivät ennennäkemättömällä tavalla, kun pari maisteli yhdessä alkoholijuomia.

– Meillä olikin yksi parhaista illoista, joita meillä on ikinä ollut makuuhuoneessa, hehkuttaa Denise.

Tuon illan jälkeen avioliitto on vain parantunut.

– Olemme rakentaneet avioliittomme uudelleen ihan toiselle tasolle karanteenin ansiosta.

New Yorkissa toimivan seksiterapeutti Brad Salzmanin mukaan karanteenin suotuisat vaikutukset seksielämään ovat selitettävissä. Tauko töistä ja puhelimista tekee pareille hyvää.

– Ihmiset ovat pakotettuja viettämään aikaa yhdessä, ja he käyttävät sitä mahdollisuutena nauttia toisistaan... ja se luonnollisesti johtaa haluun olla yhdessä seksuaalisesti.

"Ei mitään merkittävää" läheisyyden saralla

Denisen ja hänen aviomiehensä avioliitto oli ehtinyt muuttua alkuajoista hyvinkin paljon. Ennen karanteenia läheisyyttä ei juuri ollut.

– Oli joitain suukkoja siellä täällä, mutta ei mitään merkittävää tai intohimoista, Denise kertoo.

Alkuvuosina pari harrasti seksiä ennen kuin mies lähti töihin, lounastunnilla, päivällisen jälkeen, siis jatkuvasti. Sitten elämä ja arki tulivat väliin.

Alkoholinhuuruisen ja seksintäyteisen maaliskuisen illan jälkeisenä aamuna pari kuitenkin vannoi, ettei antaisi seksielämänsä enää näivettyä. "Meidän pitäisi tehdä tätä useammin", oli mies osuvasti todennut.

Jos oma parisuhteesi kärsii karanteenista, keksikää yhdessä jotain romanttista. Kuka sanoo, että treffeille voi pukeutua vain ulos lähtiessä? Kattakaa treffit keittiön pöydän ääreen, pukeutukaa parhaimpiinne ja nauttikaa toisistanne. Nappaa sitten makuuhuoneeseen mukaan "kuuden minuutin sääntö"LUE MYÖS:  Voiko kumppaniin rakastua uudelleen? Parisuhdeterapeutti vastaa: "Olen nähnyt monen pariskunnan..."

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat