Tyydyttävämpää seksiä vähällä vaivalla – "kuuden minuutin sääntö" takaa nautinnon

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07
Miten parisuhteessa voi pyytää lisää seksiä?

Tutkimuksen mukaan esileikki tekee seksistä taatusti parempaa. Eikä kyseessä ole pelkkä naisten juttu!

Stereotypia esileikistä heterosuhteissa menee kutakuinkin näin: naiset himoitsevat sitä, miehet sietävät. Heteromiesten ajatellaan myöntyvän esi- ja jälkileikkiin vain kumppania miellyttääkseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan asia ei kuitenkaan ole aivan näin, kertoo Refinery29.

Näyttäisikin nimittäin olevan niin, että todellisuudessa suurin osa ihmisistä haluaa lämmittelyä niin ennen kuin jälkeenkin seksin. Maaginen luku täydelliselle nautinnolle on kuusi – siis minuuttia.

Muista läheisyys myös seksin jälkeen

Refinery29 kertoo, että kondomiyhtiö Trojanin ja ei-kaupallisen Sex Information and Education Council of Canada (SIECCAN) -järjestön tutkimukseen osallistui 1500 kanadalaista, ja iältään osallistujat olivat 18–24-vuotiaita.

Huomattiin, että huolimatta seksuaalisesta suuntautumisesta kaikki ne, jotka harrastivat ennen seksiä jonkinlaista läheisyyttä, kuten suutelua ja halailua, vähintään kuuden minuutin ajan, kertoivat todennäköisemmin olevansa seksuaalisesti "hyvin tyydyttyneitä". 56 prosenttia miehistä ja 55 prosenttia naisista olivat jopa sitäkin tyydyttyneempiä, jos he saivat läheisyyttä saman verran myös seksin jälkeen.

Jo vuonna 2016  havaittiin tämän kuuden minuutin säännön pätevän myös 40–59-vuotiaiden kanadalaisten kohdalla.

"Usein unohdamme..."

Kyselytutkimuksen parissa työskennellyt seksuaalisuuden professori Robin Millhause Guelphin yliopistosta huomauttaa, että etenkin heterosuhteissa seksissä yhdyntä on tyypillisesti "pääruoka".

– Usein unohdamme mahdollisuuden, joka tulee seksin jälkeisestä läheisyyden luomisesta. Olemme haavoittuvaisia, tunnemme olomme rentoutuneeksi, tunnemme yhteyttä toisiimme, ja niinpä se on läheisyydelle täydellinen aika, joka voi johtaa suurempaan seksuaaliseen nautintoon, Millhause kertoo Refinery29:n haastattelussa.

Miehet saavat orgasmin muutenkin

Vaikka miehet raportoivat nauttivansa enemmän seksistä, jos he noudattivat "kuuden minuutin sääntöä", tutkimus osoitti heidän saavan orgasmin ilman sitäkin. Sen sijaan suurin osa naisista – 61 prosenttia – ei saa.

Seksikouluttaja Cynthia Loystin mukaan onkin aika unohtaa miehen orgasmin pitäminen "päätapahtumana". Molempien osapuolten nautinto on yhtä tärkeää.

– Meidän pitää uudelleen nimetä esileikki ja jälkileikki vain seksuaaliseksi leikiksi, koska se on kaikki seksuaalista nautintoa.

Loyst kannustaa osoittamaan hellyyttä kumppanille ennen ja jälkeen seksin, sillä se osoittaa ajattelevaisuutta ja kunnioitusta, ja kumpikin on elintärkeää nautinnollisen seksin kannalta.

"Kriittinen aika"

Mutta miksi kuusi minuuttia? Yleisesti ottaen mitä pidempään koko seksuaalinen kohtaaminen kestää, sitä tyydyttyneempiä ihmiset kertoivat olevansa. Nautintolukemat laskivat kuitenkin, jos aikaa käytettiin vähemmän kuin kuusi minuuttia.

– Kuusi minuuttia on kriittinen aika, Millahusen kiteyttää.

– Se on helppo juttu, jonka ihmiset voivat parisuhteissaan tehdä, eikä se maksa mitään.

Loyst muistuttaa, että vaikka kuusi minuuttia on hyvä ohjenuora, ei haittaa mitään, vaikka minuutit venyisivät kummastakin päästä.

Lue kaikki aiheesta seksi ja parisuhde!

Lähteet: Refinery 29, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat