Kärsiikö parisuhteesi "kuolleesta makuuhuoneesta"? Näistä asioista se voi johtua

Onko seksielämäsi jumitustilassa? Älä sorru epätoivoon, kuiva kausi parisuhteessa on itse asiassa yllättävänkin yleistä.

Termi "kuollut makuuhuone" kuvaa parisuhdetta, jossa ei tiettynä ajanjaksona harrasteta seksiä. Kuiva kausi voi jatkua kuukausia, jopa vuosia.

Vaikka se voi kuulostaa kamalalta, Women's Health -sivusto huomauttaa, että se on uskomattoman yleistä. Kuolleille makuuhuoneille on perustettu kokonainen ketju Reddit-sivustolla, jossa asiasta kärsivät pääsevät avautumaan tilanteestaan.

Myös hiljattaisen BodyLogicMD:n kyselyyn vastanneista 18–65-vuotiaista 51 prosenttia kertoi kärsineensä vuoden sisällä loppuneesta kuivasta kaudesta. 39 prosenttia vastaajista kertoi kuitenkin kokeneensa kuivan kauden, joka kesti jopa 1–5-vuotta.

Kyselyyn vastanneet paljastivat myös, millaiset asiat johtivat kuivaan kauteen. Stressi oli listan kärjessä, painonnousu tuli toisena. Kolmas syypää oli kommunikaation puute. Myös perheenlisäys ja katkeruus kumppania kohtaan mainittiin syiksi.

Myös parisuhteen ongelmat syynä

Aiemman, intiimituotteita valmistavan LELO-yrityksen kyselyyn vastanneista miehistä 35 prosenttia ja naisista 30 prosenttia kertoi kuivan kauden pääasialliseksi syyksi ongelmat parisuhteessa. Keskimääräinen kuiva kausi oli vastausten mukaan kestänyt 11 kuukauden ajan. 

Naisilla haluttomuuteen vaikuttivat myös esimerkiksi se, että keskittyminen oli muissa asioissa kuin seksissä, myös lääketieteelliset syyt nostettiin esille vastauksille. Miehillä työn kiireisyys ja etäsuhde vaikuttivat seksielämään seksikertoja vähentävästi.

Mikä avuksi?

Jos seksittömyys ei ole sitä, mitä haluat, tilanteesta kannattaa keskustella kumppanin kanssa. Mitä seksielämälle sitten voi tehdä?

Esimerki Health-sivuston haastattelema seksuaaliterapeutti Rachel Needle on kannustanut kokeilemaan "huoltoseksiä".  Seksin tulisi nimensä mukaisesti huoltaa parisuhdetta. Huoltoseksi on siis seksiä, jota pariskunta harrastaa tietoisesti tarkoituksenaan pitää yllä seksielämäänsä itselleen sopivalla määrällä seksikertoja.

Myös moni muu seksiasiantuntija on kannustanut tietoisen seksin harrastamiseen.

– Eräs asia, jota pariskunnat eivät ymmärrä, on se, että seksi itsessään kohottaa libidoa, joten kikka seksin harrastamisen lisäämiseen on harrastaa lisää seksiä, on muun muassa seksiasiantuntija Annabelle Knight todennut Metro-sivustolla.

Myös kunnon esileikki, tilan raivaaminen kalenterista ja jopa treenaaminen voivat auttaa seksielämän virkistämisessa. Testaa nämä ja muut vinkit seksihalujen palauttamiseen!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja