Katosiko seksi suhteesta? Näin luot välillenne läheisyyden uudelleen: "Monet pariskunnista aliarvioivat suutelun merkityksen"

Vaikka kipinä olisi kadonnut suhteesta, on läheisyyden luominen uudelleen täysin mahdollista. Lue, miten onnistutte.

Yli viisikymppisille suunnatun deittisovellus Lumenin kyselyn mukaan melkein kolmannes pariskunnista elää seksittömissä suhteissa, kertoo Yahoo. Yli viisikymppisten parissa prosenttiluku kasvaa jopa 38:aan. 

Kaksituhatta aikuista kattanut kysely paljasti myös, että 53 prosenttia vastanneista oli harrastanut seksiä viimeisen kuukauden aikana. Yli kolmannes ei kuitenkaan ollut harrastanut seksiä vuoteen.

Parisuhteessa elävistä 34 prosenttia totesi lasten tappavan seksielämän. 41 prosenttia seksittömissä suhteissa elävistä kertoi kaipaavansa läheisyyttä.

Mikä syynä?

Mutta minkä vuoksi meno vällyjen välissä vähenee parisuhteessa? Yahoo-sivusto tiedusteli asiaa psykologi ja We-Vibe-seksivälinebrändin parisuhdeasiantuntija Becky Spelmanilta, jonka mukaan syitä on monia.

Yleisiä syitä intiimielämän vähentymiselle ovat esimerkiksi sairaudet, jotka voivat vaikeuttaa yhdyntää tai tuottaa jopa kipua. Spelman huomauttaa, että yhä useampi tunnustautuu nykyisin aseksuaaliksi, jolloin kiinnostusta seksin harrastamiseen ei yksinkertaisesti ole.

Myös keski-iän kriisi voi aiheuttaa seksihalujen vähenemistä sekä toisen tai molempien matala libido voi aiheuttaa seksikertojen vähentymisen.

– Tietyissä pisteissä elämää monet ihmiset kokevat laskukauden libidossaan, Spelman selittää.

On toki tärkeää selvittää, ettei seksihalujen lopahtaminen johdu mistään piilevästä terveydellisestä seikasta, mutta Spelman kuitenkin toteaa, että usein ihmisessä ei ole mitään fyysisesti vialla.

– Ihmiset voivat menettää kiinnostuksen seksiin, koska he ovat täysin uppoutuneita lastenhoitoon tai ovat töidensä kuluttamia.

– Kumppania saatetaan alkaa pitää itsestäänselvyytenä, eikä omia tai toisen seksuaalisia haluja tai toiveita päivitetä riittävästi keskustelemalla. Jos parisuhteen seksielämää ei pidetä tärkeänä, voi ”hiljaisempi kausi” seksissä jäädä ikään kuin päälle, on asiaa pohtinut myös Kaalimadon seksuaaliterapeutti  Annukka Lavikainen.

Spelman lohduttaa, että silloin kun halujen lopahtamisen syy johtuu tietystä stressitekijästä, kiinnostus seksiin palaa, kun tuo stressitekijä häviää.

Näin tuot läheisyyden takaisin parisuhteeseen

Irtiotto arjesta

Deittisivusto IllicitEncounters.comin seksi- ja parisuhdeasiantuntija Jessica Leoni suosittelee pakoa arjesta aina muutaman kuukauden välein.

– Ei sen tarvitse olla mitään kallista, menkää vain jonnekin, missä ei ole tiskejä tai uusia laskuja, joista huolehtia, hän sanoo.

Jos koko viikonlopun irtiotto ei onnistu, yrittäkää päästä arkea pakoon edes yhdeksi yöksi.

– Jos se on mahdotonta, yrittäkää muutamaa tuntia. Vaikka se tarkoittaisi leiriytymistä takapihalle tai muutamaa varastettua tuntia halvassa hotellissa.

Leonin mukaan eräs kysely paljasti irtioton yhdessä parantavan yhteiselämää jopa 90 prosentilla niistä leipääntyneistä pareista, joka sanoivat suhteensa kadottaneen taikansa.

Intohimo löytyy suutelemalla

– Monet pariskunnista aliarvioivat suutelun merkityksen, mikä on harmi, koska se on täydellinen tapa muodostaa läheisyyttä, ja on todennäköisesti tärkein osa esileikkiä, Leoni sanoo.

Koska suutelu saa muut seksuaaliset toimet aluilleen, on tärkeää tietää, kuinka suudella oikein. Leoni muistuttaakin, että on tärkeää tietää, mistä kumppani nauttii, jotta hommat pääsevät alkuun. Kieltä? Ei kieltä? Näykkimistä? Syviä, kunnon suudelmia?

Pidä homma tuoreena

Alkuaikojen jatkuva peittojen heilutus muuttuu ymmärrettävästi ajan myötä rauhallisemmaksi menoksi, mutta jännityksen voi tuoda myös takaisin, jos vain yrittää.

– Seksi lamaantuu pitkässä parisuhteessa. Päädytte suorittamaan samaa rutiinia kuukausi toisensa perään samaan aikaan, yhtä pitkään ja samassa asennossa, Leoni sanoo.

Jotta alkuaikojen intohimon voi tuoda takaisin, täytyy tehdä töitä sen eteen.

– Kirjoittakaa ylös kymmenen suosikkiseksipuuhaanne tai -fantasiaanne muistilapulle ja laittakaa ne purkkiin. Ottakaa viikottain vuoron perään purkista yksi ehdotuksista – ja tehkää se oikeasti.

Tuo takaisin alkuaikojen jännitys

Leoni kehottaa kokeilemaan viikottain jotain erityistä, joka vie teidät kummatkin ensimmäisen viikon tapailunne mielikuviin. Hän ehdottaa esimerkiksi kokemattomalle hurjan kuuloista varpaan imemistä.

– Suurin osa ihmisistä irvistää sille, mutta kun pääsee siitä yli, se voi olla todella seksuaalinen kokemus. Jalkasi ovat erogeeninen alue, joten se tarjoaa seksuaalisia väristyksiä sen lisäksi, että se antaa teille jotain uutta kokeiltavaa.

Piristää iltalukemista

Eroottinen kirjallisuus on mahtava tapa saada molemmat seksikkäälle tuulelle. Lukekaa yhdessä ja palatkaa parhaisiin kohtiin. Vielä parempi ajatus: toteuttakaa yhdessä kirjasta nauttimanne kohdat.

Entä jos seksihalut eivät kohtaa?

Eritahtiset seksihalut eivät automaattisesti tarkoita parisuhteen loppua.

– Olen työskennellyt sellaisten kumppanien kanssa, joista toinen tarvitsi seksiä paljon useammin kuin suhteen nainen, ja nainen oli niin ennakkoluuloton ja avoin puhumaan siitä, että hän ymmärsi, ettei se ollut hänen syynsä, ja hän tuki kumppaniaan siinä, että tämä pystyi tyydyttämään seksuaaliset tarpeensa ilman, että heidän täytyi harrastaa seksiä koko ajan, Spelman kertoo.

Esimerkiksi hän antaa masturbaation ja seksilelut.

– Se ei oikeastaan ollut ongelma heille heidän parisuhteessaan, he vain hyväksyivät sen normaalina asiana. Heidän piti vain varmistaa, että molempien seksuaaliset tarpeet tuleva täytetyiksi, eikä nainen tuntenut lainkaan paineita harrastaa seksiä enemmän kuin hän fyysisesti tai henkisesti kykeni tai halusi harrastaa.

Lue myös uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja