Seitsemän seurausta: Miten käy, jos nainen ajaa kasvojen ihokarvat höylällä?

Movemberia odotellessa mieleen voi putkahtaa ajatus, mitä jos naisetkin ajelisivat kasvonsa ihokarvat partahöylällä – mitä seurauksia sillä olisi?

Naisia on usein varoiteltu, ettei heidän missään nimessä kannata ajaa höylällä kasvojen karvoitusta. Japanissa kuitenkin tämä on ollut pidemmän aikaa osa kauneusrutiineja.

Miten käy, jos nainen ajaa ihokarvansa höylällä? Tässä seitsemän pointtia.

1. Iho tuntuu kuoritulta.

Höylällä tehty ajelu kuorii samalla ihoa. Siksi onkin tärkeää panostaa ihon kosteutukseen ennen ja eritoten jälkeen ihokarvojen ajelun.

2. Karvat eivät kasva kahta kertaa paksumpina takaisin.

Vaikka ajaisit tai vahaisit ihokarvat pois, se ei saa karvoja kasvamaan takaisin nopeammin tai paksumpana. Meillä kaikilla on tietty määrä karvatuppeja ihossa, ja karvat jatkavat kasvamistaan, ellei itse karvatuppeja poisteta laserilla.

3. Sinulle kasvaa sänki.

Vaikka karvat eivät kasvaisikaan paksumpina takaisin, iholle ilmestyy sänki viimeistään parin päivän päästä. Myös naisille.

4. Kasvomeikki pysyy paremmin.

Tämäkin johtunee siitä, että ihokarvojen ajelu kuorii ja pehmentää ihoa. Kasvomeikki levittyy paremmin pehmeälle, kuoritulle iholle ja pysyy pidempään paikoillaan.

5. Sisäänpäin kasvavat ihokarvat riesana.

Karvatuppitulehdus on kivulias. Karva kasvaa normaalisti ulospäin ihohuokosesta, eli karvatupista. Karva kasvaa sisäänpäin, kun karvan pää jää kiinni karvatuppeen ja karva jatkaa kasvuaan. Siitä seuraa kivulias tulehdus, joka myös näkyy iholla.

6. Iho saattaa ärtyä.

Kasvojen iho on usein herkkä, ja säännöllinen parran ajelu rasittaa ihoa – sen tietävät miehetkin. Siksi onkin tärkeää käyttää ajelussa voidetta tai geeliä, joka samalla rauhoittaa ihoa.

7. Sinun täytynee alkaa ajella karvoja säännöllisesti.

Kun ajat ihokarvat höylällä, ne kasvavat takaisin. Ajatus sängestä saattaa aiheuttaa eritoten naisille ahdistusta, joten ainoa ratkaisu olisi ajaa karvat heti uudestaan, kun ne alkavat puskea esiin. Tästä syystä ihokarvojen ajelua pitäisi tehdä säännöllisesti.

Katso myös:  Karvat poistettiin, tilalle silikonirinnat – näin aikuisviihdelehtien naiset ovat muuttuneet


Lähde: Bustle.com

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja