Sebastien Ogieria rangaistiin hämmästyttävästä kolarista – välikohtaus poliisin kanssa merkittävässä roolissa

1:47
Voitto alle sekunnilla! Sebastien Ogier kuvailee maagista voittotaistelua MTV Urheilun haastattelussa.

Toyotan rallitähti Sebastien Ogier on saanut kuuden kuukauden ehdollisen kilpailukiellon ja 7 000 euron sakot Kroatian MM-osakilpailussa sattuneesta kolarista siviiliauton kanssa. 

Ogier törmäili kisan ratkaisupäivänä sunnuntaina siirtymätaipaleella siviiliauton kanssa. Ranskalaistähti joutui poistumaan paikalta kilpailun ollessa kesken, ja Toyotan tapahtumapäällikkö Jarmo Lehtinen jäi selvittämään tapausta siviilikuljettajan ja poliisin kanssa.

Tuomaristo antoi Ogierille kuuden kuukauden mittaisen ehdollisen ajokiellon ja 5 000 euron sakot onnettomuuspaikalta poistumisesta. Lisäksi Ogier sai 2 000 euron sakot punaisia valoja päin ajamisesta heti kolarin jälkeen.

– Kolarin jälkeen Sebastien Ogier ajoi pois onnettomuuspaikalta, vaikka poliisi seisoi hänen autonsa edessä, tuomariston päätöksessä perustellaan.  

Ehdollinen kilpailukielto tarkoittaa sitä, että jos Ogier syyllistyy vastaavanlaiseen rikkeeseen seuraavan puolen vuoden aikana, hän joutuu sivuun yhdestä MM-rallista. 

Ogier saa pitää rallin voittonsa ja siitä ansaitsemansa MM-pisteet. Ranskalainen siirtyi Kroatiassa MM-sarjan johtoon. 

Ogier selvitti tuomaristolle, että onnettomuus tapahtui, kun hän oli pysähtymässä kadun varteen tarkastaakseen autonsa. Onnettomuuden jälkeen hän varmisti, ettei kukaan ollut loukkaantunut ja antoi yhteystietonsa siviiliauton kuljettajalle. 

– Paikalle tullut poliisi ei puhunut englantia, joten (Toyotan) tallihenkilö pyydettiin paikalle jatkamaan paperitöitä, tuomariston selvityksessä sanotaan. 

– Kun herra Lehtinen tuli paikalle, rallin johdon ja poliisin välillä käytiin puhelinkeskustelu. (Ogierin) autokunta sai luvan jatkaa, mutta herra Ogierin mukaan hänen autonsa edessä seissyt poliisi ei saanut tätä tietoa. Kun autokunta oli jakanut tietonsa ja tallin edustaja oli paikalla, herra Ogier katsoi, että hän voi lähteä. 

Ogier tunnusti, että sosiaalisessa mediassa levinneet videot näyttävät pahalta hänen kannaltaan ja pahoitteli tapausta. 

MM-sarja jatkuu Portugalissa 20. toukokuuta. 

Lähde: dirtfish.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja